Vijesti / Osijek

vedriji dani u sunčici

Urbana (NE)kultura - članovi osječke IPA uredili zapušteni zid jednog dječjeg vrtića

Urbana (NE)kultura - članovi osječke IPA uredili zapušteni zid jednog dječjeg vrtića

Uočeno je da su na pojedinim dijelovima pročelja DV Sunčica u Osijeku ispisani grafiti neprimjerenog i uvredljivog sadržaja

IPA Hrvatska Sekcija, utemeljena je 2001. godine, u Malinskoj  na otoku Krku. Primljena je u punopravno članstvo International Police Association u Norveškoj, u svibnju 2003. kao 63 članica. 

Danas IPA Hrvatska Sekcija djeluje na domaćoj i internacionalnoj razini putem svojih 20 IPA klubova,  osnovanih u svim županijama Lijepe naše. IPA Hrvatska Sekcija i njeni klubovi na godišnjoj razini organiziraju razne manifestacije, strukovno – policijska, športska, kulturna, znanstvena, zabavna i humanitarna događanja. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nastavno na gore navedeno, projekt „URBANA (NE)KULTURA „ je preventivni projekt protiv alkohola, vandalizama i nasilja među mladima.

Naime, inicijativa oslikavanja vrtića „Sunčica“  u Osijeku koja je započeta 2021 g. proizašla je iz sinergijskog rada Regionalni klub IPA Osijek, Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek, Centra za predškolski odgoj Osijek – Dječji vrtić Sunčica i Odjela prevencije, Policijske uprave osječko-baranjske rezultirala je rješavanjem problema narušenog izgleda pročelja rečenog vrtića grafitima. Naime, uočeno je da su na pojedinim dijelovima pročelja DV Sunčica u Osijeku ispisani grafiti neprimjerenog i uvredljivog sadržaja koji su potom uklonjeni precrtavanjem motovima prilagođenim djeci vrtićkog uzrasta.

"Spomenuti sudionici inicijative u narednom periodu planiraju nastavak ovakve suradnje na području Grada Osijeka, jer nam je cilj pridonijeti povećanju kvalitete življenja u lokalnoj zajednici", navodi Ladislav Bece, predsjednik regionalnog kluba IPA Osječko baranjske.

Osim ove konkretne akcije Regionalni klub IPA Osijek u suradnji s ostalim sudionicima ove inicijative, planira provesti preventivne akcije u obliku edukacije djece i mladih kako bi ih osvijestili o ovom problemu i potaknuli na brigu o očuvanju imovine i okoliša.


Izdvojeno

Reci što misliš!