Vijesti / Osijek

sedmero nagrađenih

Dodijeljene nagrade liderima turizma Osječko-baranjske

Dodijeljene nagrade liderima turizma Osječko-baranjske
Obz.hr

Nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske - Sunflower Award“ za 2021. godinu dodijeljene su na 5. Međunarodnom kongresu o ruralnom turizmu

Dobitnike nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske - Sunflower Award“ za 2021. godinu s područja Osječko-baranjske županije danas (15. rujna 2022. godine) je primio zamjenik župana Josip Miletić.

Prijemu su nazočile Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo" koja organizira ovo renomirano natjecanje te pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport OBŽ Tatjana Roth.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zamjenik župana Josip Miletić čestitao je svim nagrađenima te podsjetio kako Osječko-baranjska županija, između ostalih potpora, odobrava i izravne potpore za razvoj turističke infrastrukture, osobito smještajnih kapaciteta, kao i za druge kvalitetne projekte. Na taj način potiče razvoj i ostvarivanje dobrih turističkih rezultata, a - kako je rekao - turistički pokazatelji u 2022. godini već sada su na povijesnim razinama, točnije iznad onih iz 2019. godine koja je bila izuzetno dobra.

Predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo" Dijana Katica istaknula je kako uskoro počinje novi natječaj za najbolje aktere ruralnog turizma Hrvatske te zahvalila Osječko-baranjskoj županiji na dugogodišnjem partnerstvu u različitim projektima.

"Danas vidimo da turizam na ovom području nije samo Baranja. Cijela Osječko-baranjska županija napreduje u kvaliteti turizma i života, pa i po pitanju demografije, a turizam je „šlag na torti“ koji može doprinijeti ukupnom razvoju", kazala je.

Nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske - Sunflower Award“ za 2021. godinu dodijeljene su na 5. Međunarodnom kongresu o ruralnom turizmu održanom u Cavtatu, a dobitnici s područja Osječko-baranjske županije su:

  • Šampionska titula „Veliki zlatni suncokret“: Restoran Crna svinja - Terra negra country club, Čepin
  • Zlatna povelja u kategoriji „Tradicijska (ruralna) gastronomija“: Miagro d.o.o. - Restoran Ribnjak, Ribnjak kod Našica
  • Zlatna povelja u kategoriji „Ruralno turistički projekti“: Kulturni i znanstveni centar "Milutin Milanković, Dalj
  • Srebrna povelja u kategoriji „Vinski turizam“: Vinarija Siber - OPG Siber, Erdut
  • Brončana povelja u kategoriji „tradicijska (ruralna) gastronomija“: Krčma Stari mlin - Restoran Stari mlin, Dalj
  • Brončana povelja u kategoriji „Vinski turizam“: „OPG Aleksandar Horvat - Vinarija Horvat“, Kneževi Vinogradi
  • Posebno priznanje za izniman doprinos, očuvanju tradicije i promociji ruralnog turizma: Seoski turizam Lacković, Bilje

Izdvojeno

Reci što misliš!