Vijesti / Osijek

Rast turizma

Rekordan turistički kolovoz i 12 posto više turista u odnosu na 2019. godinu

Rekordan turistički kolovoz i 12 posto više turista u odnosu na 2019. godinu
Ivica Benić/SiB.hr

Tijekom jeseni i zime očekuju nas nova događanja

Osijek ovoga ljeta bilježi rekordne turističke rezultate. Izvrsnim brojkama pridonijele su brojne i dobro organizirane kulturne, zabavne i sportske manifestacije, istaknuo je osječki gradonačelnik Ivan Radić tijekom obilaska tradicionalnog osječkog Sajma antikviteta.

„Sajam antikviteta postao je svojevrstan brend Osijeka. Potvrđuju to brojni posjetitelji i izlagači svake prve subote u mjesecu. Dovoljno je reći da među izlagačima koji dolaze iz Hrvatske, ali i susjedne Mađarske, Srbije i Bosne i Hercegovine postoji svojevrsna „lista čekanja“, kaže Radić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sve to pridonosi i odličnim turističkim rezultatima. Svi ljetni mjesecu su u plusu. Po broju noćenja Osijek je imao rekordan kolovoz. Ostvareno je čak 12% više noćenja nego predpandemijske 2019.-te godine. A u prvih 8 mjeseci ove godine Osijek je po dolascima bolji za čak 55% u odnosu na prošlu godinu.

„Čitavo ljeto trajalo je Osječko ljeto kulture. Svi programi su besplatni. Imali smo vrlo uspješne i dobro posjećene tri Osječke ljetne noći. Sredinom kolovoza otvorili smo obnovljene bazene na Copacabani. Za 45 dana bazeni bilježe gotovo 35 tisuća posjetitelja. Tu ne stajemo. Čeka nas bogata jesen, ali i zima s Adventom koji je zapravo kruna svih turističkih događanja.“ zaključuje gradonačelnik Ivan Radić.

Sajam antikviteta održava se svake prve subote u mjesecu u Parku kralja Držislava. Omiljena je lokalna manifestacija na kojoj se svaki put može pronaći nešto novo i jedinstveno, a naslanja se na višestoljetnu tradiciju sajmovanja u središtu Tvrđe na Trgu sv. Trojstva.

Na današnjem je sajmu „ispričana „ Osječka vinska priča. Cilj tog projekta osječke Turističke zajednice je promoviranje materijalne i nematerijalne osječke vinske baštine kroz doživljaj „bećarine“ i eno-gastro ponude grada.


Izdvojeno

Reci što misliš!