Vijesti / Osijek

poskupljenje

Za osječke školarce i ove godine osiguran produženi boravak, ali uz nove cijene

Za osječke školarce i ove godine osiguran produženi boravak, ali uz nove cijene
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Grad Osijek je u 2022. godini za program produženog boravka u proračunu osigurao 7,9 milijuna kuna

Najmlađim osječkim školarcima, onima koji pohađaju prva četiri razreda u jednoj od 20 osječkih osnovnih škola, i ove godine bit će organiziran produženi boravak u ukupno 62 skupine. U tijeku je potpisivanje  ugovora između roditelja i škola, tako da će se točan broj učenika u produženom boravku znati početkom nove nastavne godine.

Sveprisutna poskupljenja nisu zaobišla ni produženi boravak. Dosad su roditelji učenika 1. i 2. razreda plaćali participaciju 100 kuna, a nova cijena je 187,50 kuna. Učenicima 3. i 4. razreda boravak je poskupio s 200 na 375 kuna mjesečno.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Za najveći broj naših učenika i njihovih roditelja korisnika usluge produženog boravka iz  1. i 2. razreda, a kojih je prema popisu iz prošle školske godine bilo 81% , cijena će u ovoj školskoj godini iznositi 187,50 kn (25€) što je nakon navedenog povećanja cijene i dalje najpovoljnije u odnosu na iznos kojim su roditelji participirali u cijeni produženog boravka u ostalim velikim gradovima prošle školske godine.

Učenika iz 3. i 4. razreda koji su bili u produženom boravku u osječkim osnovnim školama prema popisu iz prošle školske godine bilo je 19% . Za navedenu skupinu formirana je cijena participacije roditelja od 375 kn mjesečno (50€).

Napominjemo kako je riječ o neobveznom programu prvenstveno namijenjenom učenicima čiji su roditelji zaposleni i koji žele da se u vremenu dok oni obavljaju svoj posao organizira sustavna skrb o njihovoj djeci kako ona ne bi provodila vrijeme sama i shodno tome za navedenu uslugu preuzimaju manji dio financijskih obveza dok je veći dio planiran gradskim proračunom. Grad Osijek je u 2022. godini za  program produženog boravka u proračunu osigurao 7,9 milijuna kuna", odgovorili su na naš upit o novim cijenama iz  Upravnoga odjela za društvene djelatnosti Grada Osijeka.

Dodajmo ovome da roditelji djeci još plaćaju i ručak u boravku (koji nije obavezan), a kojem je cijena također porasla za nekoliko kuna (kreće se od 17-20) kuna dnevno pa tako se mjesečni troškovi po djetetu mogu popeti i preko 700 kuna za 3. i 4. razrede. Za roditelje s više djece taj je trošak još i veći.


Izdvojeno

Reci što misliš!