Vijesti / Osijek

rtl ekskluziva

Pogledajte intervju s čovjekom koji je otkrio da su osuđenog pedofila umjesto u zatvor poslali u udrugu s djecom

Pogledajte intervju s čovjekom koji je otkrio da su osuđenog pedofila umjesto u zatvor poslali u udrugu s djecom
Screenshot/RTL

Govori kako je postupio ljudski te kako ne smatra da je to bila greška

Osuđenog pedofila umjesto u zatvor poslali da pomaže u Udruzi s djecom. ODluka je to osječkog Probacijskog ureda. Ekskluzivno za RTL govori čovjek koji je to otkrio pa govori zašto mu je to dopustio.

Jeste li znali da čovjek koji vam dolazi na probaciju, i to rad s djecom, da je osuđeni pedofil?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Pa nismo znali, mi smo dobili osobu, već više osoba dobivamo, i dobili smo još jednu osobu koja je radila kod nas u parku i nismo znali za šta je osuđen te smo naknadno saznali da je osuđivan pedofil", kaže.

Nakon što ste saznali što ste napravili?

"A šta smo napravili… Napravili smo tako da smo u suradnji s Probacijom ostavili ga, zato što čovjek, evo, ja snosim svu odgovornost, čovjek je odrađivao odlično, bez pogovora, savjesno. Dolazio je, radio je i poslije tog saznanja u dogovoru s Probacijom ja sam zatražio da on ostane…", govori.

Niste se bojali?

"Pa nisam se imao čega bojati jer on nije bio u prisustvu djece. On ni u jednom trenutku nije bio u doticaju s djecom. Znači, on kad je radio, park je bio ili zatvoren ili tog dana nismo imali djecu. Ja sam to kontrolirao… Ne znam što bih vam rekao. Znači, ljudski sam odreagirao, s njim sam obavio razgovor. Rekao sam da znam o čemu se radi, da će imat problema ako budem išta saznao i ne znam, evo, ne znam što bih vam rekao", ističe.

seksualno zlostavljanje djece
Nevjerojatno Osuđenog pedofila osječki Probacijski ured poslao da odrađuje kaznu u udruzi za djecu s posebnim potrebama

Nije bilo nikakvih ekscesa za to vrijeme? Koliko dugo je tamo radio?

"Radio je, evo, tri mjeseca nije bilo nikakvih ekscesa, nismo imali nikakvih problema, nikakvih pritužbi, kažem nisu ni mogle biti pritužbe jer on nije radio ni u prisustvu roditelja, ni u prisustvu djece. Znači, dolazio je kad je park bio prazan, dobivao je zadatke, odrađivao ih je savjesno, vrhunski. Kažem, ničim me nije zadužio da bih ja sad to govorio, niti se poznajemo, ali kažem, ljudski sam odreagirao. I ja sam otac troje djece, ne znam što bih vam rekao", rekao je.

Mislite li da je to bila greška što ste ga ostavili?

"Pa da mislim da je greška, ne bih to odradio. Ja mislim da nije greška", zaključuje.

Je li to prvi put da vam na probaciju dolaze ljudi, osuđeni pedofili i da onda imaju priliku biti u doticaju s djecom? Rekli ste da nije radio s djecom, ali da ima priliku biti u doticaju?

"Pa ne mogu vam reći da je bio u prilici, kad nije. A drugo, kažem… Probacija nama ne kaže za što su oni osuđeni. Tako da ja vama ne mogu reći da li sam ja imao pedofile ili nisam i… Ne znam što bih vam rekao", ističe.

Čini li vam se to logičnim da ne znate tko vam dolazi na probaciju?

"Pa mislim, evo, poslije ovoga incidenta mislim da bi ljudi koji rade s takvim ljudima i kojima odlaze oni u društveno korisni rad trebali znati. Mislim da je to sad ono propust i kad se nešto desi onda tek vidimo da nema logike", govori.


Izdvojeno

Reci što misliš!