Vijesti / Osijek

primljeno njih 776

Velika navala na novi paviljon studentskog doma: Za smještaj se prijavilo čak 1960 studenata

Velika navala na novi paviljon studentskog doma: Za smještaj se prijavilo čak 1960 studenata

Za svoje nove stanare novi dom otključava se prvog rujna

Novi paviljon studentskog doma na Campusu pokazao se kao potpuni pogodak i potrebna investicija za sveučilišni grad kao što je Osijek. Tome u prilog govori i činjenica kako se za dom prijavilo čak 1960 studenata, piše Slavonska televizija.

"Mi ćemo primiti 776 u novi paviljon Studentskog doma K.P.Svačića. Novi paviljon je moderan, pa vjerujemo da je to privuklo studente, i da je to potaknulo interes za prijavu na natječaj", kaže za STV Ivana Herceg Mišković, rukovoditelj smještaja studenata u Studentskom centru Osijek.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U novom domu dvokrevetna oba studenta izađe 750 kuna mjesečno, dok jednokrevetna dođe tisuću kuna. Trokrevetne sobe još su jeftinije, a smještaj az studente u nepovoljnom položaju, bez roditelja ili s invaliditetom cijena je 400 kuna.

Novi paviljon doma zaista je moderno opremljen. Svijetla se u hodnicima pale automatski, a u sobe se ulazi s karticom, koja tek kada se umetne na svoje mjesto pali struju u prostoriji. 

"Dvije sobe dijele kupaonicu. Osim toga, imamo 18 trokrevetnih i deset soba za studente s invaliditetom, a one su jednokrevetne. Studenti na svakom katu imaju zajedničku prostoriju, učionicu, kuhinju", kaže Herceg Mišković.

Novi studentski dom u Osijeku Fotogalerija

Za zabavu studenti imaju i takozvanu medioteku, a na raspolaganju im je i teretana. Za hrvatske standarde studentskih domova, to je rijetkost, ali svakako dobra priprema za teške ispite, piše STV.

Za svoje nove stanare novi dom otključava se prvog rujna.


Izdvojeno

Reci što misliš!