Vijesti / Osijek

želja mještana bilja

GPP-ovi autobusi mogli bi ponovno voziti do Bilja, a možda i dalje?

GPP-ovi autobusi mogli bi ponovno voziti do Bilja, a možda i dalje?
Marko Mrkonjć/PIXSELL

Iako se zasad pregovara da se autobusna linija uvede do Bilja, nije isključeno da se ona i produži na okolna mjesta(Vardarac, Lug, Kopački rit...)

Autobusi osječkog Gradskog prijevoza putnika mogli bi ponovo prometovati prema Bilju. Radi se o liniji koja je prije prometovala od Ivanovca do Bilja, a koja bi se uskoro mogla ponovno uspostaviti, javlja Radio Osijek.

Uspostavljanje ove linije aktualiziralo se jer, prema riječima općinskog načelnika Željka Cickaja, interesa među mještanima općine ima, a o koliko velikom interesu se radi provjerit će se preko ankete koju stanovnici Općine Bilje mogu preuzeti na općinskim stranicama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Međutim, nije potrebna samo naša želja već i suglasnost većinskog vlasnika (Grad Osijek) i Uprave GPP-a, ali mogu reći da kroz razgovore s gradonačelnikom Osijeka i njegovim zamjenicima postoji interes i s njihove strane, kaže Cickaj za Radio Osijek.

Jedna od prepreka moglo bi biti i financiranje ove nove linije.

"Bilo bi stoga idealno da je dovoljan broj putnika na toj liniji, ali Općina Bilje ne bježi od toga da ju i sufinanciramo u određenom dijelu. Koliko će to biti i koliko bi to bilo opterećenje za općinski proračun to je upravo predmet ove ankete, naglašava općinski načelnik. Iako se zasad pregovara da se autobusna linija uvede do Bilja, nije isključeno da se ona i produži na okolna mjesta(Vardarac, Lug, Kopački rit...), ali naravno i taj dio prije svega ovisi o iskazanom interesu od strane samih mještana", zaključuje Cickaj.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!