Vijesti / Osijek

princip nulte energije

Prva zgrada budućeg osječkog sajma odlično napreduje

Prva zgrada budućeg osječkog sajma odlično napreduje
OBŽ

Župan Anušić obišao gradilište Gospodarskog centra

Na ulazu u grad Osijek, na gradilištu uz poznatu S cestu koja spaja zapadni i južni dio grada, radovi su u punom jeku. Nazire se konačni izgled I. zgrade Gospodarskog centra. U pratnji voditelja gradilišta, ovaj je županijski projekt koji se gradi u suradnji s Gradom Osijekom obišao župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

"Radovi idu ugovorenom dinamikom i mogu reći da smo zadovoljni. Gospodarski centar je strateški projekt koji će osigurati novu poslovnu infrastrukturu, što će podići gospodarsku vidljivost regije i unaprijediti poduzetničku klimu, omogućiti razvoj novih proizvoda i usluga malih i srednjih poduzeća, razvoj usluga poduzetničkih potpornih institucija za mala i srednja poduzeća te razvoj mreže poslovnih komunikacija. Investicija je to koja je bila nužna Osijeku, Osječko-baranjskoj županiji, ali i cijelom istoku Hrvatske. Sajmovanje ćemo time iz neuvjetnog prostora preseliti u nove, moderno opremljene prostore Gospodarskog centra i time podići razinu kvalitete sajmovanja u gradu i županiji", rekao je Anušić prilikom obilaska.

Gospodarski centar Osijek Fotogalerija

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gospodarski centar osigurat će prostore za gospodarske manifestacije, sajmove i kongresna događanja te time povećati gospodarsku aktivnost Županije, a i cijele regije. Pogodnost lokacije za gospodarske sadržaje je prometna povezanost, s obzirom na dvije obilaznice i autocestu A5.

Zgrada 1. čiji se dovršetak očekuje do kraja ove godine, omogućit će poduzetnicima, obrtima i drugim gospodarskim subjektima da izlože i komercijaliziraju svoje proizvode, nađu nova tržišta i strateške partnere. Time će poduprijeti kapacitete poduzetnika i gospodarstvenika za rast na regionalnom, nacionalnom i međunarodnom tržištu te potaknuti ulaganja u inovacije i nove tehnologije. Sajamski prostor bit će modularan i prilagođavati se potrebama izlagača. Izlagačima će na raspolaganju biti i prostorije za prezentacije, poslovne sastanke i druge događaje.

Zgrada sajamskog prostora biti će multifunkcionalan objekt, mješovite namjene, površine gotovo 5000 m2.

"Projektirana je na principu održive gradnje i zaštite okoliša korištenjem obnovljivih izvora energije te na principu gotovo nulte energije u zgradama. Objekt će imati dvije etaže. Sam izložbeni prostor biti će smješten u prizemlju, a uz njega se također nalaze četiri multifunkcionalne dvorane za poslovne sastanke i prezentacije te druge događaje i popratne aktivnosti. Kat je namijenjen za uredske prostore", istaknuo je Anušić.

Ulaganja u poslovnu poduzetničku infrastrukturu imaju za cilj kvalitetno i umreženo poduzetničko okruženje koje stremi snažnijem gospodarskom rastu. Projekt Izgradnje Zgrade 1. Gospodarskog centra vrijedan je 65,5 milijuna kuna, od čega je 45 milijuna kuna sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj. 


Izdvojeno

Reci što misliš!