Vijesti / Osijek

vrijednost milijun kuna

Obnovljena Mostarska ulica u Donjem gradu, Radić najavio nastavak nastavak ulaganja u tom dijelu grada

Obnovljena Mostarska ulica u Donjem gradu, Radić najavio nastavak nastavak ulaganja u tom dijelu grada
Grad Osijek

Radove u Mostarskoj ulici izvela je gradska tvrtka UNIKOM

U Mostarskoj ulici rekonstruiran je nogostup, izmještena je javna rasvjeta, saniran je kolnik. Osječki gradonačelnik Ivan Radić obišao je obnovljenu ulicu.

„Nakon obilaska mnogih gradskih četvrti i mjesnih odbora, danas smo u Donjem gradu, u Mostarskoj ulici koja je kompletno obnovljena. Vrijednost radova je milijun kuna. Obnovljen je nogostup, izmještena javna rasvjeta, rekonstruirana cesta. Ja se ovim putem zahvaljujem na inicijativi Vijeća Gradske četvrti. Ovo je još jedan dokaz da ova gradska vlast sluša potrebe stanovnika na terenu. Kao što smo mogli vidjeti ljudi su izuzetno zadovoljni učinjenim“, istaknuo je gradonačelnik Radić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zadovoljstvo učinjenim nisu skrivali ni predstavnici Vijeća GČ Donji grad, kao ni sami stanovnici Mostarske ulice.

„Sjajno nam izgleda Mostarska ulica. Nakon puno godina i praznih priča, konačno smo napravili pravi posao u Donjem gradu. Mostarska je ulica bila zapuštena, a sad je dobila takvu vizuru da je krasno i poželjeti živjeti u njoj“, ističe predsjednik Vijeća GČ Donji grad Frano Barać.

„Imamo nogostup novi, širok put, ravan, voda ne leži nigdje. U kratkom razdoblju, nazočan sam bio, to je kvalitetno odrađeno. To je na dobrobit i ponos svih nas mještana. Na ovom svemu imate čistu desetku“, zaključuje stanovnik Mostarske ulice Ilija Marić.

Radove u Mostarskoj ulici izvela je gradska tvrtka UNIKOM.

„Zahvaljujem se radnicima UNIKOM-a na dobro izvedenim radovima koji su započeli u svibnju. Rekonstrukcija je obuhvaćala rekonstrukciju nogostupa dužine 400 metara, te izmještanje stupova javne rasvjete koji su se jednim dijelom nalazili u samom nogostupu, te rekonstrukciju kolnika u dužini od 400 metara", izjavio je pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Antonio Lozančić.

Za prioritete svih gradskih četvrti Grad Osijek je osigurao ove godine više novca. Tako je i u GČ Donji Grad stiglo oko 580 tisuća kuna, što je za 10 posto više nego godinu ranije, podsjetio je gradonačelnik Radić te najavio i nastavak ulaganja u komunalnu infrastrukturu Donjega grada.

„Od značajnih radova do kraja 2022. godine planirana je sanacija kolnika Ulice Matije Gupca. Započeli su i radovi na sanaciji kanalizacijske i vodovodne mreže u dijelu Cvjetkove ulice, nakon čega će se kompletna dionica ulice „od fasade do fasade“ rekonstruirati. Rok za završetak tih radova je kraj rujna. Tijekom kolovoza i rujna planirani su i radovi na križanju Crkvene ulice i Ulice Zmaj Jove Jovanovića“, istaknuo je Ivan Radić te podsjetio i na velike radove na osječkoj Promenadi.

Radovi promenada Donji Grad Fotogalerija

„Ukupna vrijednost investicije je 100 milijuna kuna. Podijeljena je u tri poddionice. Podsjećam, prva je poddionica između dva mosta završena. Treća poddionica u dužini od 800 metara ,od Kožare do Vojarne Vrbik, se upravo završava. U tijeku su završni radovi na hortikulturi, gledalištu i sunčalištu kod Kožare. Tehnički pregled očekuje se početkom rujna. Vrijednost tih radova je oko 35 milijuna kuna. A u tijeku su radovi i na drugoj poddionici, kod KBC-a Osijek , koji bi trebali biti gotovi do kraja 2023. Tada će se ostvariti san Osječana i Donjograđana- spojit ćemo šetnicom Donji i Gornji grad. Šetnica od 6 i pol kilometra, najljepša i najveća u Hrvatskoj, a sigurno i šire“, zaključio je gradonačelnik Ivan Radić.


Izdvojeno

Reci što misliš!