Vijesti / Osijek

hoće li ga ovo opametiti?

37-godišnjem recidivistu iz Osijeka policija oduzela automobil, a sud mu odredio 15 dana zatvora

37-godišnjem recidivistu iz Osijeka policija oduzela automobil, a sud mu odredio 15 dana zatvora
PIXSELL

Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija od 1,14 promila alkohola u krvi

U vremenu od 15. do 17. srpnja na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa policijski službenici su evidentirali 38 vozača osobnih automobila, 2 vozača bicikla i 1 vozača mopeda koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Osim alkohola evidentirano je još 160 prekršaja od čega 75 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 23 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 nepropisna korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 4 upravljanja pod zabranom, 6 upravljanja neregistriranim vozilom i 46 ostali prekršaji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U noći sa subote ne nedjelju, točnije u 3,17 sati u Osijeku, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 37-godišnjak iz Osijeka za vrijeme dok mu je rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole dvije godine zbog prikupljenih devet negativnih prekršajnih bodova.

Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija od 1,14 promila alkohola u krvi. Vozač je unazad tri godine šest puta pravomoćno presuđen za upravljanje motornim vozilima prije stjecanja prava na uprava te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Privremeno mu je oduzeto vozilo s kojim je upravljao do donošenje odluke o prekršaju te je doveden na sud gdje mu je produženo zadržavanje na 15 dana i sproveden je u zatvor.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 35.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.


Izdvojeno

Reci što misliš!