Vijesti / Osijek

izbor na portalu gradonačelnik.hr

Sakuntalin park najljepši park u Hrvatskoj po izboru građana

Sakuntalin park najljepši park u Hrvatskoj po izboru građana
Dubravka Petrić/PIXSELL

Nakon pobjede za najljepši Advent, Osijek je osovojio i najviše glasova u izboru za najljepši park

U sedam dana, koliko je trajalo glasovanje na portalu Gradonačelnik.hr, 27 parkova dobilo je 31.820 lajkova, a najviše je osvojio Sakuntala park u Osijeku - njih 5.145. Drugi po izboru publike je vinkovački Park na Trgu bana Šokčevića koji je skupio samo 12 glasova manje od Sakuntale, a treći virovitički Gradski park.

„Pobjednik našeg izbora za NAJLJEPŠI PARK U HRVATSKOJ je Sakuntalin park iz Osijeka! Čestitamoooo! Wooow, kakvo je to uzbudljivo finale bilo, do zadnjeg treba nije bilo sigurno hoće li Osijek uspjeti zadržati vodstvo ili će titula najljepšeg pripasti Parku na Trgu bana Šokčevića iz Vinkovaca... Bravo za Vinkovce i njihove fanove, Čestitamo na fenomenalnom rezultatu i uvjerljivom drugom mjestu! Svaka čast i Gradu Virovitici koji je u posljednjih nekoliko sati ponovo izbio na 3. mjesto! Čestitke i ostalima na top 10 najljepših parkova - Bjelovaru, Karlovcu, Slavonskom Brodu i Valpovu”, stoji u objavi na Facebook profilu portala gradonačelnik. hr.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Ovim smo još jednom potvrdili da smo zeleni grad, nastavit ćemo i dalje uređivati parkove i ostale zelene površine za što je Grad za ovu godinu iz proračuna izdvojio nešto više od 13 milijuna kuna. Mislim da svi možemo primijetiti kako grad nikad nije bio čistiji i nikad nije bio uredniji“, pohvalio se osječki gradonačelnik Ivan Radić.

1. Sakuntalin park Osijek

2. Park na Trgu bana Šokčevića Vinkovci

3.Gradski park Virovitica

Foto: Gradonačelnik.hr

Što se tiče izbora stručnog žirija, najljepši i najfunkcionalniji park je  Perivoj dvorca Erdody u Jastrebarskom. Drugi je po izboru žirija Gradski park iz Virovitice, a treći Središnji gradski park iz Bjelovara.

U izboru za najljepši park općina, prvo mjesto po izboru žirija osvojio je Park Skulptura Ernestinovo

FOTO: Gradonačelnik.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!