Vijesti / Osijek

uspješna kampanja

Osječki filantropi Igor i Ivica ponovo uspjeli, prikupljena sredstva za kupnju sportske opreme

Osječki filantropi Igor i Ivica ponovo uspjeli, prikupljena sredstva za kupnju sportske opreme
Slaven Branislav Babic/Pixsell

Zahvaljujući vašim donacijama i Igorovim i Ivičinim filantropskim pedalama postigli su željeni financijski cilj

Kampanja Pedala solidarnosti imala je za cilj pružiti podršku djeci iz Ukrajinskih obitelji koja su svoje trenutno mjesto pod suncem pronašla upravo u Osijeku kao sudionici slobodnih aktivnosti koje organizira DKolektiv.

Prikupljeno je 16.644 kune kroz ukupno 57 pojedinačnih donacija, a sredstva će biti usmjerena za kupnju sportske opreme (bicikli, romobili, role) za djecu kako bi provedba njihovog slobodnog vremena u Osijeku bila što kvalitetnija.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Još jedan dodatak uspješnosti kampanje je i podrška gradova koji su se nalazili na biciklističkoj ruti. Veliko hvala Gradu Zagrebu, Gradu Rijeci, Gradu Jastrebarsko, Gradu Trogiru i Gradu Supetru što su pružili logističku i financijsku podršku kampanji.

Igor Toman i Ivica Lenard poznati su osječkoj, ali i široj slavonskoj publici kao neumorni biciklističko-filantropski tandem koji je desetke tisuća kilometara donirao u brojne humanitarne akcije. Vozili su od Hrvatske do Rusije, po noći i po danu, kroz glavne i sporedne putove, a najdraže im je kada sjednu na bicikl i pedaliraju za one koji trebaju podršku. Dobitnici su volonterske nagrade koju dodjeljuje Volonterski centar Osijek 2019. godine i posebnog Priznanja za filantropsku inicijativu građana 2017. godine kao dio neformalne inicijative „Lege za djecu superjunake“, koju dodjeljuje Zaklada Slagalica.

Hvala svima koji su podržali Igora i Ivicu u njihovoj priči podrške i solidarnosti te odgovoru na potrebe zajednice. 


Izdvojeno

Reci što misliš!