Vijesti / Osijek

dvije različite manifestacije

U Osijeku održan "Hod za život" i "Piknik solidarnosti"

U Osijeku održan
Phantography

Dvije manifestacije koje promoviraju različite vrijednosti susrele su se kod Perivoja Kralja Tomislava

U Osijeku je danas održan još jedan "Hod za život", ove godine pod sloganom "Život je zakon!". I ove godine brojni Osječani hodali su kako bi promovirali pravo na život.

„Želimo da svi saznaju kako ljudski život počinje začećem, da djetetovo srce počinje kucati 18. dan nakon začeća”, poručila je koordinatorica Hoda za život u Osijeku Lidija Blagojević, dodajući da se niti jedna žena ne bi trebala naći u situaciji da napravi pobačaj, prenosi HRT Radio Osijek.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kolona "Hoda za život" prošla je u jednom trenu pored "Piknika solidarnosti". Manifestacija je to koju je organizirala inicijativa Mladforma po prvi put, a kako bi pozvali građane da podijele vrijednosti tolerancije za stvaranje uključivijeg društva.

„Želja nam je pokazati da je Osijek solidaran i progresivan grad, grad za 21. stoljeće”, istaknuo je Bruno Koić iz Mladforme. Osijek nije jednostrujaški grad, pokazali smo mirnu protutežu Hodu za život jer uvijek postoji više opcija, a moramo živjeti u tolerantnom društvu koje uvažava različitost, poručio je Koić.

Piknik solidarnosti Fotogalerija

Hod za život Osijek 2022. Fotogalerija

 


Izdvojeno

Reci što misliš!