Vijesti / Osijek

Hippo 2022.

Učenik osječke osnovne škole sjajan na velikom natjecanju iz engleskog jezika

Učenik osječke osnovne škole sjajan na velikom natjecanju iz engleskog jezika

Među tri pozvana učenika iz Republike Hrvatske u kategoriji Hippo 3 na europsko finale pozvan je učenik Leon Pinter

Učenici OŠ Vijenac već tradicionalno sudjeluju na Međunarodnom natjecanju u znanju engleskoga jezika Hippo. Ove godine, u HIPPO 2022., u izlučnom krugu, koji je održan u našoj školi 11. ožujka 2022., sudjelovalo je 32 učenika, a u polufinalni krug prošla su dva učenika - Lena Livada (5.b razred) i Leon Pinter (8.a razred).

Među tri pozvana učenika iz Republike Hrvatske u kategoriji Hippo 3 na europsko finale pozvan je  učenik Leon Pinter. Europsko finale održano je u mjestu Lido di Jesolo u Italiji od 18. do 20. svibnja 2022. godine, a na natjecanje Leon je išao u pratnji mentorice, učiteljice engleskoga jezika Mjie Mitrović. U finalu je zauzeo 8. mjesto u svojoj kategoriji, što je veliki uspjeh jer je ostvaren u konkurenciji 67.750 natjecatelja iz cijeloga svijeta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ove godine je bila 10. jubilarna, zlatna, godina postojanja ovog natjecanja te je i time bila posebna, a pripremljen je zanimljiv program prilagođen natjecateljima i njihovim interesima. Hippo je izvrsna prilika za druženje s mladima iz drugih zemalja te izmjenjivanje iskustava komunicirajući isključivo na engleskom jeziku. Tijekom boravka u Italiji natjecatelji i mentori otišli su i na izlet u Veneciju, što je bio poseban doživljaj i nagrada za njihov marljivi trud i rad.

"Čestitamo Leonu na ostvarenom uspjehu, kao i njegovoj učiteljici Miji Mitrović, a zaslugu za Leonov uspjeh zaslužuju i njegove učiteljice koje su bile uz njega tijekom školovanja, Branka Plećaš i Ana Medić.

Leon je svojim znanjem predstavio svoju OŠ Vijenac, Grad Osijek i Republiku Hrvatsku i ponosni smo na njega", kaže ravnateljica OŠ Vijenac, Vesna Vrbošić.


Izdvojeno

Reci što misliš!