Vijesti / Osijek

gradonačelnik obišao gradilište

Radovi na Kopiki u punom jeku: Otvorenje u srpnju uz novu manifestaciju "Ljeto na Kopiki"

Radovi na Kopiki u punom jeku: Otvorenje u srpnju uz novu manifestaciju
Davor Javorović/PIXSELL

Svakodnevno na Kopiki radi između 50 i 100 radnika, rečeno je danas prilikom obilaska radova

Prva faza radova na rekonstrukciji i izgradnji Športsko-rekreacijskog centra Copacabana privodi se kraju i bazeni će od srpnja biti spremni za kupališnu sezonu, poručio je u četvrtak osječki gradonačelnik Ivan Radić tijekom obilaska gradilišta.

"Ovo je prva temeljita rekonstrukcija Copacabane nakon 46 godina. Radovi teku planiranom dinamikom i bit će gotovi do početka srpnja. Grad Osijek dobit će pravi olimpijski bazen, a osim olimpijskog, rekonstruiran je i okrugli bazen koji će imati dodatne sadržaje. Oba bazena bit će prilagođena osobama s invaliditetom", rekao je gradonačelnik Radić i zahvalio izvođačima radova.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Istaknuo je i kako će bazeni cjenovno biti dostupni svim građanima Osijeka te da se cijeli projekt u trećem kvartalu 2022. prijavljuje na NPOO.

Gradonačelnik je najavio i organizaciju nove manifestacije ,,Ljeto na Kopiki'', te nasipavanje pijeska na kupalište kod ,,Želje'', podsjetivši kako je i prošle godine nasipan na dravskoj obali kod ,,Kopike''.

Gradilište su uz gradonačelnika obišli i Mato Lukić, zamjenik osječko-baranjskog župana te Ivica Crnković, direktor tvrtke Projektgradnja koja s Osijek-Koteksom izvodi radove.

"Ovo je ozbiljan projekt, što potvrđuje i njegova vrijednost od 30 milijuna kuna. Županija je osigurala dva milijuna. Važno je napomenuti da su radovi obuhvatili i sustav odvodnje bazenske vode, kao i kanalizacijski sustav jer se dosad u Dravu ispuštala klorirana voda, a sada će ići pročišćena. Cijeli kompleks bit će spojen na kanalizacijsku mrežu Grada Osijeka", rekao je zamjenik Lukić.

Radovi na obnovi Kopike (svibanj, 2022.) Fotogalerija

"Nije jednostavno maknuti jedan bazen i postaviti drugi. Postavljena je nova temeljna odvodnja i temeljna kanalizacija. Izbetonirane su školjke obaju bazena, sada lijepimo keramiku. Gotova je i strojarnica. Uskoro ćemo ovdje vidjeti stolariju i fasadu", zaključio je Ivica Crnković ističući da u prosjeku na gradilištu bude između 50 i 100 radnika.

Druga faza radova obuhvatit će rekonstrukciju dječjega bazena i bazena s toboganom.

Športsko-rekreacijski centar Copacabana inače je jedan od najvećih bazenskih kompleksa u kontinentalnoj Hrvatskoj sa četiri bazena. Ovo je prva temeljita rekonstrukcija od 1976. kada je kompleks izgrađen. Završetkom aktualnih radova Osječani će imati novi olimpijski i rekonstruirani okrugli bazen s atrakcijama i ostalom pratećim sadržajima i hortikulturom. Krajobraz će urediti gradska komunalna tvrtka Unikom.

Rekonstrukcija bazena na Kopiki Fotogalerija

 


Izdvojeno

Reci što misliš!