Vijesti / Osijek

sjedi i vozi se!

Osijek omogućuje svojim građanima besplatno korištenje dijeljenih bicikala – projekt „Bajsom na posao“

Osijek omogućuje svojim građanima besplatno korištenje dijeljenih bicikala – projekt „Bajsom na posao“
Marin Stupar

Građani Osijeka mogu besplatno unajmiti dijeljene bicikle za potrebe odlaska na posao

Kako bi potaknuo svoje građane na zdraviji način života, grad će omogućiti građanima besplatno unajmljivanje zajedničkih bicikala dva puta dnevno na 30 minuta.

Biciklom na posao

Grad Osijek poziva svoje stanovnike da ostave automobile u garažama i putuju na posao na aktivniji način.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Nemaju svi priliku koristiti vlastiti bicikl, pa za njih postoji usluga dijeljenih bicikala. Kako bismo promovirali zdraviji način života i prijevoz biciklima, od 23. do 31. svibnja, uvodimo mogućnost besplatnog najma bicikla dva puta dnevno po pola sata, u suradnji s GPPom i Nextbikeom", rekao je pročelnik, Antonio Lozančić.

Objasnivši da, prema istraživanjima, putovanja unutar grada obično traju do 20 minuta, Pročelnik Lozančić nastavlja, da bi ovih 30 minuta trebalo biti više nego dovoljno vremena da netko stigne do željenog odredišta i pronađe prikladno mjesto za parkiranje. 

Pogodnost će se primjenjivati na sve bicikle u gradu, neće biti razlike između električnih i običnih, te korisnici neće morati samostalno upisivati nikakav kod u aplikaciju, već će se automatski primjenjivati u promotivnom periodu.

Za korištenje besplatne usluge potrebno je:

  • Preuzeti nextbike aplikaciju
  • Registirati se
  • Aktivirati račun bankovnom karticom (prvom uplatom od 10kn provjerava se valjanost kartice, a iznos ostaje na nextbike računu za buduće vožnje)
  • Sjesti i voziti se!

 Ako korisnik želi duže putovanje, morat će platiti samo razliku na kraju vožnje. 

Važno je napomenuti da ova pogodnost neće koristiti samo stanovnicima Osijeka, već i samom Gradu, jer će Grad na ovaj način dobiti vitalne informacije o biciklističkim navikama svojih građana, te će koristeći ove spoznaje, biti u mogućnosti poboljšati svoju biciklističku infrastrukturu.


Izdvojeno

Reci što misliš!