Vijesti / Osijek

novi gradovi prijatelji

Gradsko vijeće Mostara jednoglasno prihvatilo da se potpiše sporazum o prijateljstvu i suradnji s Osijekom

Gradsko vijeće Mostara jednoglasno prihvatilo  da se potpiše sporazum o prijateljstvu i suradnji s Osijekom
Grgo Jelavić/PIXSELL

Gradsko vijeće Mostara jednoglasno je na svojoj 21. sjednici, održanoj jučer 12. svibnja, prihvatilo da se potpiše sporazum o prijateljstvu i suradnji s Osijekom

Nakon kontakata osječkoga gradonačelnika Ivana Radića i mostarskog Marija Kordića, Grad Mostar uputio je Gradu Osijeku pismo namjere da se krene u formalizaciju prijateljskih odnosa između dva grada. Utvrđeno je da postoji obostrani interes za razvijanje kulturnih, gospodarskih i drugih prijateljskih odnosa.

Gradsko vijeće Mostara jednoglasno je na svojoj 21. sjednici, održanoj jučer 12. svibnja, prihvatilo da se potpiše sporazum o prijateljstvu i suradnji s Osijekom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Isti će prijedlog pred osječke vijećnike 24. svibnja. Usvoji li se, sporazum će u Mostaru 26. svibnja potpisati gradonačelnik Ivan Radić s ciljem unapređenja prijateljskih odnosa, posebno na području gospodarstva, kulture, turizma, obrazovanja i sporta. Prema njemu, Grad Mostar (Bosna i Hercegovina) i Grad Osijek (Republika Hrvatska) trebali bi sudjelovati u promicanju prijateljskih odnosa i suradnje među dvjema državama i narodima te unaprjeđenju slobode i prava hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Prvu „prijateljsku“ aktivnost osječki gradonačelnik imat će na sam dan potpisivanja sporazuma kada će sudjelovati na Međunarodnoj stručnoj konferenciji iz oblasti turizma i zaštite okoliša “Mostar – neotkriveni turistički potencijali”


Izdvojeno

Reci što misliš!