Vijesti / Osijek

FOTO I VIDEO

Na osječkom Trgu slobode održan prosvjed solidarnosti s Mirelom Čavajdom

Na osječkom Trgu slobode održan prosvjed solidarnosti s Mirelom Čavajdom
Dubravka Petrić/PIXSELL

S prosvjeda je također zatraženo da „odgovorni za mučenje i ponižavanje Mirele Čavajde u iznimno teškim trenucima“ odgovaraju i snose posljedice zbog nesavjesnosti i izgovaranja neistina, kao i izlaganja Mireline intime u javnom prostoru

U Osijeku i još osam gradova u Hrvatskoj danas su održani prosvjedi u znak solidarnosti s Mirelom Čavajdom, ali i svim ženama kojima je uskraćen zakonski zajamčen prekid trudnoće i drugi oblici zdravstvene skrbi.  Organizator prosvjeda je neformalna inicijativa DOSTA! Osijek u koordinaciji s ostalim nacionalnim inicijativama.

Okupljenima je pročitan proglas u kojemu je istaknuto da je „slučaj Mirele Čavajda“ važan jer ukazuje na neuređeni sustav zdravstvene skrbi za žene u  Hrvatskoj, nadmoć priziva savjesti, politikanstva i ciljanog kadroviranja nad pravima žena na zdravstvenu uslugu, prenosi HINA.

Prosvjed žena na Tregu slobode u Osijeku Fotogalerija

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Organizatorice prosvjeda Mirna Šmit i Natalija Havelka  ispred neformalne inicijative DOSTA! Osijek poručile su da je jedna žena svojim istupom ukazala da je sustav truo i neodrživ  te na dugogodišnje zanemarivanje i ugrožavanje ženskog zdravlja.

Pogledajte i video sa skupa:


Izdvojeno

Reci što misliš!