Vijesti / Osijek

vrijednost 80 tisuća kuna

U osječkoj školi Frana Krste Frankopana otvorena prva interaktivna učionica

U osječkoj školi Frana Krste Frankopana otvorena prva interaktivna učionica
Grad Osijek

Vrijednost investicije je 80.000 kuna, od čega je Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti izdvojio 55.000 kuna a Grad Osijek 25.000 kuna

Jučer je u osnovnoj školi Frana Krste Frankopana puštena u rad interaktivna učionica namijenjena učenicima ali i studentima osječkog Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti koji će u njoj održavati metodičke sate kao dio svog obrazovanja.

Uz opremu koja studentima i učenicima omogućava da u realnom vremenu prate rad svojih mentora i kolega, nabavljen je i uređaj „Play Attention“ , jedini takav uređaj u Osijeku, pomoću kojeg se kroz igru pomaže djeci s poremećajem pažnje, disleksijom i disgrafijom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vrijednost investicije je 80.000 kuna, od čega je Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti izdvojio 55.000 kuna a Grad Osijek 25.000 kuna.

Otvorenju su nazočili ravnatelj škole Antun Ptičar, dekan Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Damir Matanović i zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković.

"Grad Osijek prepoznao je veliku važnost ovakvog projekta kako bi naši učenici dobili što bolje obrazovanje odnosno što boljeg budućeg učitelja i nastavnika. Iskreno se veselimo njihovom budućem radu i svim rezultatima koje će ostvariti", izjavila je zamjenica Crnković.

"Drago mi je da smo napravili jedan iskorak po pitanju načina rada u Hrvatskoj koji će donijeti kvalitetu našoj djeci u školi ali i studentima koji će obrazovati djecu u primarnom obrazovanju", izjavio je dekan Matanović.

Ravnatelj Ptičar zahvalio se Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti i Gradu Osijeku na suradnji i financijskoj pomoći pri realizaciji ovog projekta te naglasio da je škola već 7 godina vježbaonica za buduće obrazovne djelatnike te naglasio da će nabavljena oprema biti od velike pomoći daljnjem razvoju interakcije između studenata i učenika.

Istaknuo je i da će se od iduće godine u školi Frana Krste Frankopana nastava za prve i druge razrede odvijati samo u jutarnjoj smjeni.


Izdvojeno

Reci što misliš!