Vijesti / Osijek

nove kamere na ulicama

Kamere čuvaju Osijek od vandala: Do urednog Osijeka uz Big Brother na ulicama

Kamere čuvaju Osijek od vandala: Do urednog Osijeka uz Big Brother na ulicama
Screenshot/RTL

Grad Osijek je na ulice postavio 85 nadzornih kamera

Osijek je krenuo u žestoki obračun s vandalima koji sustavno uništavaju grad. Prate ih sa sve više gradskih kamera, a kako bi se (možda i) posramili, snimke i javno objavljuju.

Štete na stupovima javne rasvjete, posudama za otpad, klupama i dječjim igralištima, samo u prošloj godini mjere se u stotinama tisuća kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Umjesto da popravljamo, sredstva smo mogli u izgradnju novih dječjih igrališta, u postavljanje novih koševa za otpad i podizanje komunalnog standarda“, kazao je  za RTL Antonio Lozančić, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo Grada Osijeka.

Grad je na ulice postavio 85 nadzornih kamera. Snimke su dostupne policiji kako bi se počinitelje pronašlo i kaznilo.

Veliki brat je i u svim vozilima gradskog prijevoza, a kroz projekt E-mobilnost Grada Osijeka kamere su postavljene i na postaje javnih bicikala. Sve se nadgleda u nadzorno-operativnom centru.

„To je jedna praksa koja se pokazala jako dobrom. Imamo manje oštećenja u samim vozilima, manje se ljudi prepiru, svjesni su da se svako naše vozilo snima tako da rezultati su jako dobri“, poručio je Dejan Rusmirović, direktor Gradskog prijevoza putnika.

Vandali obilaze i groblja - kradu često sve što stignu.

„Ovih naših trideset kamera koje su po osječkim grobljima, one snimaju 24 sata dnevno, u visokoj HD rezoluciji i one nam doista, u rekao bih preko 90 posto slučajeva, ipak pomoću njih otkrijemo u suradnji s nadležnom policijskom postajom, otkrijemo počinitelje“, izjavio je Vedran Novokmet, direktor Ukopa.

zaradio prijavu Rampa kao klackalica - pogledajte kako neodgovorni mladić uništava gradsku imovinu u Tvrđi

Imovina grada, imovina je građana i ne bi je trebali uništavati nego čuvati kao svoju.

Ako ipak dođete u napast učiniti ono što ne bi trebalo, dobro razmislite. Jer netko to od gore vidi sve.


Izdvojeno

Reci što misliš!