Vijesti / Osijek

zajednička donacija

Obnovljen dio osječke ginekologije, bebe od rođenja uz boje NK Osijeka

Obnovljen dio osječke ginekologije, bebe od rođenja uz boje NK Osijeka
NK Osijek

Grad Osijek najveći je donator Klinike za ginekologiju, gradonačelnik Radić najavio pola milijuna kuna pomoći KBC-u Osijek i u 2022.

Donacijom Grada Osijeka u vrijednosti od 240.000 kuna završena je obnova prvoga kata Klinike za ginekologiju u osječkom KBC-u, čime je pacijenticama i medicinskom osoblju osiguran kvalitetniji boravak i rad.

Tim je povodom osječki KBC u srijedu obišao gradonačelnik Osijeka Ivan Radić te istaknuo kako Grad,  iako nije osnivač Kliničkog bolničkog centra, kontinuirano pomaže njegov rad, što će nastaviti činiti i u budućnosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ranije smo već sudjelovali u opremanju Ambulante za parodontologiju, Klinike za kirurgiju, kao i Klinike za ginekologiju. Grad Osijek je u proračunu za 2022. godinu izdvojio preko pola milijuna kuna za donacije KBC-u Osijek i nastavit će pomagati u budućnosti kako bi podigao standard zdravstvene zaštite svih stanovnika grada Osijeka na višu razinu", izjavio je gradonačelnik Radić.Predstojnica Klinike za ginekologiju KBC-a Osijek dr. Andrijana Müller zahvalila je donatorima, među kojima su i NK Osijek koji je priskrbio nove ormariće za pacijente, te Općini Čepin koja je osigurala ličilačke radove.

"Grad Osijek ne sudjeluje u upravljačkoj strukturi KBC-a, ali su osluhnuli i znaju prepoznati naše pozive i potrebe, da našim pacijenticama omoguće bolji i ugodniji boravak u klinici. Ovom donacijom gradska uprava svrstava se u našeg najvećeg donatora. Naše pacijentice nekada znaju kod nas boraviti i više od 100 dana, što može biti vrlo stresno razdoblje u njihovom životu. Ovdje su bili podovi iz 1986. godine, peru se i dezinficiraju po dva puta dnevno i s vremenom su se uništili. Omogućivši im ugodniji boravak, zajedno s našom medicinskom skrbi omogućavamo im bolji ishod liječenja", rekla je dr. Muller.

"Posebno smo zahvalni Gradu Osijeku na rekordnim donacijama prošle godine od 630 tisuća kuna za različite ustrojstvene jedinice. Grad Osijek kontinuirano donacijama pomaže Klinici za ginekologiju, bilo je pomoći za razne uređaje i uređenje prostora. Zahvalni smo NK Osijeku i svim donatorima. Donacija nije tajna, 250.000 kuna dao je otprilike Grad Osijek, a oko 55.000 NK Osijek, čime smo zaokružili cjelokupno uređenje na 1. katu", rekao je ravnatelj KBC-a Osijek dr. Željko Zubčić.

"Sretni smo i ponosni na ovu donaciju, to je naša uloga u zajednici. Bitna je i izvanredna suradnja s Gradom Osijekom i gradonačelnikom, naše su strateške odredbe da u ovim vremenima na neki način vratimo jedan mali dug zajednici. Naravno, bit će toga i ubuduće, ovo je samo početak", zaključio je predsjednik Uprave NK Osijek Vladimir Čohar.

Nogometni klub Osijek donirao je oko 55 tisuća kuna, a između ostalog nabavljeni su ormarići koji su uređeni simbolima kluba koji i od ranije daruje sve bebe rođene u osječkom KBC.


Izdvojeno

Reci što misliš!