Vijesti / Osijek

pilot-projekt

Tijekom ljeta sezonski turistički vlak Osijek - Split besplatan za sve učenike

Tijekom ljeta sezonski turistički vlak Osijek - Split besplatan za sve učenike

Ta će linija voziti sve do 27. kolovoza, a važno je napomenuti da će djeca i učenici osnovnih i srednjih škola moći putovati besplatno

Sezonski turistički vlak vozit će jednom dnevno na relaciji Osijek-Virovitica-Bjelovar-Zagreb-Split. Iz Osijeka će polaziti u 20 sati, u Bjelovaru će biti u 23.35 sati, a na krajnjem odredištu u Splitu trebao bi stići u 8.42 sata.

Povratak iz Splita se planira svakog dana u 22.06 sati, a u Osijek u 11.36 sati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ta će linija voziti sve do 27. kolovoza, a važno je napomenuti da će djeca i učenici osnovnih i srednjih škola moći putovati besplatno, sukladno Zaključku Vlade RH o uvođenju pilot-projekta besplatnog javnog željezničkog prijevoza koji je na snazi do kraja ove godine.

Podsjetimo, taj pilot-projekt obuhvaća neograničena svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta školovanja i povremena putovanja, kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, na ljetovanje i druga putovanja u 2. razredu redovnih vlakova.

"Iznimno smo zadovoljni postignutim dogovorom s HŽ Putničkim prijevozom i smatramo to važnim napretkom u prometnom povezivanju Bjelovara s ostalim dijelovima Hrvatske", izjavio je bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić, ističući kako su pregovori s HŽ-om oko ove linije počeli još jesenas.


Izdvojeno

Reci što misliš!