Vijesti / Osijek

sređuju se dva bazena

Krenuli radovi na Copacabani, kupanje već u srpnju ove godine!

Krenuli radovi na Copacabani, kupanje već u srpnju ove godine!
Davor Javorović/PIXSELL

Krenuli su radovi na rekonstrukciji Copacabane

Napokon će započeti radovi na rekonstrukciji i dogradnji bazenskog kompleksa Copacabana, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije.

Izvođač radova bit će tvrtka Projektgradnja koja je ranije bila jedini ponuđač, ali je zbog cijene veće od one predviđene natječajem, a zbog nedostatka sredstava, isti obustavljen.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osijek će tako konačno dobiti pravi olimpijski bazen  koji će biti dubine 2 metra, dužine 50 i širine 25 metara, te će tako uspunjavati sve norme plivačke federacije. Također, rekonstruira se okrugli bazen koji će biti dubine 1,3 metra, ali s dodatnim sadržajima.

"Prošle godine smo krenuli s nasipavanjem pijeska na obali Drave i s dodatnim popratim sadržajima poput odbojkaškog igrališta, zaštitne mreže i svih ostalih sadržaja, a ove godine otvaramo dva bazena i krećemo u izmjenu i dopunu glavnog projekta za drugu fazu", rekao je gradonačelnik Ivan Radić i zahvalio Županiji s kojom su zajednički osigurali sredstva.

Bazenima će kao i do sada upravljati Športski objekti, a vrijednost radova je 30 milijuna kuna. Bazeni će biti otvoreni u srpnju ove godine. U paraleli će se dodatno urediti i kupalište na Dravi.

Gradonačelnik je izradio zadovoljstvo što radovi napokon započinju i ponovio kako je upravo rekonstrukcija kupališta bila jedna od glavnih odrednica njegovog predizbornog programa. Istaknuo je kako Osijek mora imati moderno kupalište i kako je nedopustivo da njegovi građani odlaze na kupanje izvan samog grada.

"Rok za izvođenje radova je "oštar" (180 dana op.a.), ali imamo dovoljno iskustva i sigurno ćemo uspjeti. Imamo iskustva s bazenima pa smo tako napravili bazene u Belom Manastiru i sigurno možemo to izvesti", rekao je Ivica Crnković, predstavnik izvođača.

Napokon počela rekonstrukcija Kopike Fotogalerija

Prvo će se raditi olimpijski bazen koji neće imati pad već će imati punu dubinu u punoj dužini pa će tako biti pogodan i za plivačka natjecanja. Druga cjelina je bazen s atrakcijama poput tobogana, bara. Zatim slijedi strojarnica i na kraju okoliš i ostali radovi.

Materijal i dijelovi za bazene već su naručeni i sami izvođač uvjerava kako ne bi smjelo biti nikakvih problema s samim rokovima i kvalitetom radova.

"Dvije godine je Kopika bila zatvorena. Uspjeli smo sjesti i zajedno s Gradom Osijekom osigurati sredstva. Uskočilo je i Ministarstvo i Vlada i očekujem da u ovoj godini bude završena I. faza radova", rekao je župan Ivan Anušić i najavio kupanje već ove sezone.

Osim samih bazena, na kojima su radovi počeli već danas, odraditi će se priključenje na kanalizacijsku mrežu, a sama voda s klorom iz bazena neće ići direktno u Dravu već će se prije filtrirati i kao takva ispuštati u samu rijeku.

Druga faza radova trebala bi biti osigurana iz Fonda za solidarnost i oporavak, a gdje će ključnu ulogu imati Ministarstvo i Vlada.

Prva je to velika rekonstrukcija nakon 46. godina koliko su sami bazeni u upotrebi. Cijena ulaznica još nije poznata, ali je najavljeno kako bi ona trebala biti prihvatljiva za sve jer je i sami projekt prilagođen i kako Copacabana neće postati aquapark pa je dio predviđenih sadržaja izbačen iz samog projekta, ali će bez obzira na to sami kompleks biti reprezentativan.


Izdvojeno

Reci što misliš!