Vijesti / Osijek

UPOZORENJE POTROŠAČIMA

Oprez ako ste kupovali kulenovu seku, kobasice ili slaninu na osječkoj tržnici - možda dobijete trihinelozu

Oprez ako ste kupovali kulenovu seku, kobasice ili slaninu na osječkoj tržnici - možda dobijete trihinelozu
Marko Mrkonjic/PIXSELL

Proizvodi su stavljeni na tržište na tržnici Osijek od listopada do kraja prosinca 2021. godine, a riječ je o kulenovoj seki, kobasicama i slanini

Državni inspektorat izvijestio je da je u suhomesnatim proizvodima proizvedenim u domaćinstvu Savo Nedić iz Bobote utvrđen parazit Trichinella spiralis te postoji mogućnost pojave trihineloze za ljude koji je jedu, javlja HINA.

Proizvodi su se prodavali na osječkoj tržnici od listopada do kraja prosinca 2021. godine, a riječ je o kulenovoj seki, kobasicama i  slanini.

Šoping na osječkoj tržnici u doba koronavirusa
povučeni suhomesnati proizvodi Uprava osječke tržnice: ''Opomenuli smo prodavatelje za nedopuštenu prodaju i najavili im otkaze ugovora''

S obzirom na utvrđeno, postoji mogućnost pojave trihineloze kod osoba koje su direktno konzumirali kupljene suhomesnate proizvode ili ih nisu dovoljno termički obradili.

svinje
policija provodi istragu Na osječkom području 9 zaraženih trihinelom, pretpostavlja se iz istog izvora

Bolest se očituje nelagodnim osjećajem u trbuhu, grčevima, proljevom, bolom u mišićima (pogotovo u onim koji sudjeluju u disanju i žvakanju, ili velikim, često korištenim mišićima) te vrućicom, navodi se u priopćenju.


Izdvojeno

Reci što misliš!