Vijesti / Osijek

Širi se investicijski val

Lesnina od Grada kupila zemljište: Uskoro u Osijeku dva nova trgovačka centra na 30 tisuća četvornih metara

Lesnina od Grada kupila zemljište: Uskoro u Osijeku dva nova trgovačka centra na 30 tisuća četvornih metara
Goran Kovačić/PIXSELL

Prema riječima Rajka Magdalenca, predsjednika Uprave Lesnine Hrvatska, u prvoj fazi projekta sagradit će se centar brenda Lesnina veličine 20.000 četvornih metara, dok će se u drugoj fazi na 10.000 četvornih metara izgraditi trgovački centar Momax

Ugovor o kupoprodaji građevinskog zemljišta na području Gospodarske zone Jug u Osijeku potpisali su utorak gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i predsjednik Uprave Lesnine Hrvatska Rajko Magdalenc.

Riječ je o ugovoru kojim se Lesnina na zemljištu između južne obilaznice i „S“ ceste u Osijeku obvezuje u roku tri godine izgraditi novi trgovački centar te u roku jedne godine od dana ishođenja uporabne dozvole zaposliti najmanje 100 osoba.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zadovoljstvo novom investicijom i otvaranjem radnih mjesta u gradu istaknuo je osječki gradonačelnik ocijenivši kako se zahuktava investicijski val na području grada Osijeka.

"Popunjena je gospodarska zona u Tenji, popunili smo prvu fazu zone u Nemetinu, trenutačno razgovaramo s mnogim investitorima oko prodaje 10 zemljišta druge faze, a kroz ITU mehanizam 2021.-2027. uložit ćemo preko 15 milijuna kuna u proširenje zone. Šest od devet parcela u IT parku je prodano, gdje uskoro krećemo i u izgradnju centralne zgrade, što je investicija vrijedna 40-50 milijuna kuna. Sada razvijamo i Gospodarsku zonu Jug gdje će osim Lesnine uskoro biti i Gospodarski centar koji gradimo zajedno s Osječko-baranjskom županijom", istaknuo je gradonačelnik Radić.Radić je podsjetio kako je Grad Osijek u cijelosti ukinuo komunalni doprinos za sve gospodarske subjekte na području grad Osijeka, što doprinosi dobroj poduzetničkoj klimi.

"Govorimo o milijunima kuna koje investitori štede dolaskom u Osijek jer su oslobođeni plaćanja komunalnog doprinosa. Siguran sam da će ta mjera potaknuti i druge investitore da dođu u naš grad. Svaka investicija je dobrodošla, radimo na tome da privučemo što veći broj investitora, osobito kada govorimo o otvaranju novih radnih mjesta", dodao je gradonačelnik Radić.Realizacijom ovoga ugovora Lesnina konačno može ostvariti dugoočekivanu ambiciju izgradnje centra za prodaju namještaja Lesnina XXXL, vrijednosti oko 15 milijuna eura. Vlastitim sredstvima izgradit će i komunalnu infrastrukturu.

Prema riječima Rajka Magdalenca, predsjednika Uprave Lesnine Hrvatska, u prvoj fazi projekta sagradit će se centar brenda Lesnina veličine 20.000 četvornih metara, dok će se u drugoj fazi na 10.000 četvornih metara izgraditi trgovački centar Momax.

Prokurist Lesnine Bojan Papič istaknuo je kako je siguran da će pritom imati potporu gradske administracije u ishođenju potrebnih dozvola, referirajući se na brzinu realizacije ovoga ugovora.


Izdvojeno

Reci što misliš!