Vijesti / Osijek

kartica s 400 kuna

Grad Osijek darivao 281 dijete i učinio im blagdane ljepšima

Grad Osijek darivao 281 dijete i učinio im blagdane ljepšima

Grad Osijek darivao djecu iz obitelji korisnika zajamčene minimalne naknade i djecu iz udomiteljskih obitelji

Grad Osijek organizirao je u ponedjeljak prigodnu podjelu božićnih darova za djecu iz obitelji korisnika zajamčene minimalne naknade te djecu smještenu u udomiteljskim obiteljima s područja grada. S poklon karticom u vrijednosti od 400 kuna Djed Božićnjak darivao je 281 dijete do 15 godina starosti, za što je iz proračuna izdvojeno 100 tisuća kuna.

Radosna dječja lica tako su danas upotpunila veselo blagdansko ozračje koje vlada božićnim tramvajem, a darivanju se pridružio i Ivan Radić, gradonačelnik Osijeka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Drago mi je da smo danas mogli razveseliti našu djecu iz obitelji korisnika zajamčene minimalne naknade i djecu smještenu u udomiteljskim obiteljima. Novost u odnosu na prošlu godinu je da smo darovni iznos podigli za 100 kuna. Svoj djeci i njihovim obiteljima želim sretne i blagoslovljene blagdane", poručio je gradonačelnik Radić.

Dodao je kako je Grad Osijek socijalno osjetljiv grad te da za različite socijalne mjere i programe izdvaja preko 50 milijuna kuna, što je 10 puta više sredstava od minimalno propisanog socijalnog standarda.

Romano Kristić, pročelnik za socijalnu skrb, umirovljenike i zdravstvo istaknuo je kako je božićno darivanje djece organizirano u skladu s epidemiološkim mjerama.

"U skladu s epidemiološkim uvjetima nismo bili u mogućnosti organizirati predstavu i neki drugi način druženja. Pozvali smo roditelje da bez velikog okupljanja i gužvi omogućimo djeci darivanje, slikanje i kratko druženje s Djed Božićnjakom, a u konačnici da poklon bonove iskoriste za ono što im je najpotrebnije", rekao je Kristić. 


Izdvojeno

Reci što misliš!