Vijesti / Osijek

nagodinu nova generacija studenata

Njemačkim studentima medicine u Osijeku popust od 30 posto na liniji Osijek-München

Njemačkim studentima medicine u Osijeku popust od 30 posto na liniji Osijek-München
Igor Soban/PIXSELL

Ustrojavanjem studija medicine na njemačkom jeziku, osječki fakultet postao je prvi u Hrvatskoj koji nudi takav program i treći u Europi

Pedeset i dvoje njemačkih studenata kojima je ove jeseni počela nastava na studiju Medicine na njemačkom jeziku u Osijeku od danas će 30 posto povoljnije letjeti na relaciji između Osijeka i Münchena. Rezultat je to zajedničkih napora i suradnje Medicinskog fakulteta Osijek, Croatia Airlinesa i Grada Osijeka, poručeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare.

Nakon što je 15. studenog u samo 100 minuta obavljen prvi let na ovoj relaciji, iz Grada na Dravi, prema riječima osječkog gradonačelnika Ivana Radića, stiže još dobrih vijesti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Uspostavljanjem studija medicine na njemačkom jeziku, Osijek se stavlja na visoko mjesto i na znanstvenoj karti Europe. Govorimo o 52 njemačka studenta koji će zasigurno ostati povezani s gradom Osijekom, a siguran sam da će neki od njih ostati i raditi u Osijeku. Drago mi je da je inicijativa prihvaćena, na čemu zahvaljujem Croatia Airlinesu, a Medicinskom fakultetu u Osijeku i dekanu dr. Mihaljeviću želim puno uspjeha i u nadolazećim projektima kao što je ovaj", rekao je gradonačelnik Radić.

Ustrojavanjem studija medicine na njemačkom jeziku, osječki fakultet postao je prvi u Hrvatskoj koji nudi takav program i treći u Europi izvan njemačkog govornog prostora, odmah iza Budimpešte i Pečuha, a čija će diploma biti priznata u čitavoj Europskoj uniji.

Zahvalivši gradonačelniku na inicijativi, dekan Medicinskog fakulteta u Osijeku prof. dr. sc. Ivica Mihaljević izjavio je kako je fakultetu potpora Grada, Županije i nadležnog ministarstva od iznimne važnosti.

"Mi nastojimo naše studente što više povezati s Osijekom, da mogu što češće otići u svoju domovinu, ali se i vratiti u Osijek gdje studiraju. Nagodinu upisujemo novu generaciju njemačkih studenata i tako će to biti do šeste godine. Na taj način postižemo i strateški cilj našeg sveučilišta, a to je internacionalizacija. Svakako želimo biti dio europskog obrazovnog prostora, a studijem medicine na njemačkom smo to počeli i ostvarivati", kazao je dekan Mihaljević i zahvalio Croatia Airlinesu na prihvaćanju inicijative.

"Danas svjedočimo konkretnim potrebama koje ovom linijom zadovoljavamo. Ovih 52 studenata imaju potrebu za brzim i efikasnim dolaskom svojim domovima, mi smo to prepoznali i na inicijativu Grada Osijeka prihvatili ovaj projekt. Iznimno nam je drago omogućavati takvu prometnu povezanost i nadam se da ćemo u suradnji s Gradom Osijekom, Zračnom lukom Osijek i Osječko-baranjskom županijom taj promet razvijati i dalje", dodao je  Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa.

Sukladno postojećem redu letenja, do 14. siječnja 2022. putnicima na liniji Osijek-München su na raspolaganju dva leta tjedno, ponedjeljkom i petkom. U Croatia Airlinesu vjeruju kako će ovu međunarodnu liniju prepoznati i mnogi drugi koji u Slavoniji žele otkriti prirodna, kulturna, eno - gastronomska i turistička bogatstva.


Izdvojeno

Reci što misliš!