Vijesti / Osijek

natječaj sredinom prosinca

Država iznajmljuje atraktivan prostor u središtu Osijeka

Država iznajmljuje atraktivan prostor u središtu Osijeka

Sredinom prosinca posljednji ovogodišnji natječaj za zakup državnih prostora, Državne nekretnine do četvrtog kvartala 2021. ugovorile 62 milijuna kuna ukupne vrijednosti zakupa

Državne nekretnine d.o.o. pripremaju posljednji ovogodišnji natječaj za zakup državnih prostora na kojem će se sredinom prosinca naći i vrlo privlačni poslovni prostori na atraktivnim lokacijama gdje se mogu graditi uspješne poslovne priče s neznatnim ulaganjima u prostore.

Jurišićeva 26, Gundulićeva 3, Palmotićeva 7 i Trg hrvatskih velikana 2 u Zagrebu, Kapucinska 44 u Osijeku (prostor u kojem je bio Ferivi) i Korzo 26C u Rijeci samo su neke od predviđenih lokacija s prosinačkog natječaja za zakup 6/21, kada su posljednji put u ovoj godini poduzetnici  zainteresirani za otvaranje ili preseljenje poslovanja u državni prostor pozvani na sudjelovanje na natječaju i ostvarivanje prava desetogodišnjeg zakupa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Društvo će ponuditi u zakup prostore u sedam gradova, a osim Zagreba, uključeni su Split, Osijek, Rijeka i Kastav te Senj i Bjelovar. Zainteresirani zakupnici svoje će ponude moći dostavljati tijekom siječnja 2022., a sve zainteresirane pozivamo na praćenje web stranice Društva, na kojoj će sredinom prosinca biti objavljen natječaj 6/21.

Unatoč izazovima za gospodarstvo u uvjetima pandemije koronavirusa i nakon potresa 2020./2021. koji su u središtima gradova uzdrmali temelje povijesnih građevina u čijim se uličnim prizemlja upravo susreću raznolike poslovne djelatnosti, za Državne nekretnine d.o.o. tržište zakupa državnih prostora ostalo je relativno stabilno zahvaljujući brzoj prilagodbi novonastalim uvjetima i pravovremenim poslovnim odlukama.

Visoka uspješnost pretposljednjeg natječaja za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske od 80 posto zadržala je ukupnu uspješnost natječaja u 2021. iznad 70 posto pa s jednakim optimizmom Društvo očekuje dobru realizaciju i natječaja 6/21 koja će doprinijeti sveukupnim rezultatima. Naime, u devetomjesečnom razdoblju 2021. sklopljeno je 111 ugovora o zakupu, odnosno 55 ugovora s neposrednim posjednicima poslovnih prostora i 56 ugovora temeljem javnog natječaja, a ukupna vrijednost sklopljenih ugovora iznosi 62 milijuna kuna.

Državne nekretnine d.o.o. u tri kvartala 2021. zabilježile su rast bitnih pokazatelja poslovanja. Ostvareni su ukupni prihodi u iznosu od 81,7 milijuna kuna, što je povećanje za 6,6% u odnosu na isto razdoblje rekordne predpandemijske 2019. te povećanje za gotovo 4% u odnosu na kriznu 2020. Istovremeno, zabilježen je i rast poslovnih rashoda koji je posljedica ispravka vrijednosti potraživanja uzrokovanog neizvjesnošću naplate, ali i povećanjem troškova pričuve kao posljedice pokretanja aktivnosti obnove nekretnina oštećenih u potresu. Državne nekretnine su u devetomjesečnom izvještajnom razdoblju ostvarile bruto dobit od 21,8 milijuna kuna uz kontinuiranu primjenu vrlo konzervativnih računovodstvenih politika.


Izdvojeno

Reci što misliš!