Vijesti / Osijek

235. rođendan

Osijek slavi Dan grada: ''Mi u Osijeku nemamo puno, ali imamo jedni druge''

Slavonci ga zovu grad po mjeri, a za njegov 235. rođendan nije mogao dobiti ljepši poklon. Stotinu i deset beba rođeno je više no prošle godine

Osijek slavi Dan grada. Glavni slavonski grad se razvija i to su lijepe vijesti za rođendan. Na svečanu sjednicu došao je uži kabinet Vlade. Dočekale su ih želje Osječana za boljim životom.

Slavonci ga zovu grad po mjeri, a za njegov 235. rođendan nije mogao dobiti ljepši poklon. Stotinu i deset beba rođeno je više no prošle godine. Više se ne priča o iseljavanju mladih jer Osijek u zadnjoj godini bilježi veći broj useljenih nego iseljenih. Osijek se razvija i nikad nije bilo upitno, lege svoj grad vole svim srcem.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No voljeti svoj grad znači i davati konstruktivne prijedloge. Kako bi grad na Dravi bio još ljepše mjesto za život, Osječani žele:

"Da se otvara više radnih mjesta za mlade. Pošto smo mi pred kraj studiranja. Bilo bi odlično da se neka nova radna mjesta otvore za nas. Pogotovo za naš studij menadžment u medijima", kaže Manuela Zujić.

"Voljela bih kada bi gradski prijevoz bio pomalo bolji. Iz Osijeka sam, i onda prigradska naselja kao što je naprimjer Tenja se često spominju u propagandi i kampanjama za izbore, a zapravo budu često i zapostavljeni", kaže Helena Hržica

"Mene kao baku izuzetno zanima taj baby boom. I drago mi je da se to dogodilo. Ali što je s vrtićima? Ako ja baby boomonda moramo prvo proći da zbrinemo tu malu djecu kad bude trebalo a to su vrtići, a tog nemamo", kaže Ana Kovačić

No preko svih problema Slavonci će lakše prijeći sa svojim najvećim oružjem. Ogromnim srcem. Svoj grad vole najviše na svijetu. 


Izdvojeno

Reci što misliš!