Vijesti / Osijek

200 kuna godišnje

Osijek u pogon pustio 50 električnih i 125 mehaničkih javnih bicikala

Osijek u pogon pustio 50 električnih i 125 mehaničkih javnih bicikala
Dubravka Petric/PIXSELL

U Osijeku je danas u pogon pušten sustav javnih bicikala

Osijek je danas dobio novi sustav javnih bicikala odnosno 25 stanica s ukupno 125 klasičnih i 50 električnih bicikala koji su od danas na raspolaganju građanima.

Next Bike, tvrtka koja je postavila stanice u Osijeku, prisutna je u više od 30 gradova u Hrvatskoj i preko 350 u svijetu. Njihov direktor Sustava javnih bicikala Ante Gustin objasnio je kako korisnici bicikle mogu prepoznati po plavim i zelenim oznakama te da električni bicikli imaju kapacitet baterije do 80 kilometara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Svi se oni pune sami na postajama pa korisnik ne mora brinuti o punjenju. Samim dizajnom su rađeni za usluge javnih bicikala i u svijetu ne postoji ovakav dizajn u slobodnoj prodaji. Isto tako, svi imaju GPS lokatore pa se ne može dogoditi da bicikl nestane jer točno znamo u bilo kojem trenutku gdje se bicikl nalazi. Svi su i osigurani od krađe i vandalizma“, naglašava Gustin.

Javni bicikli u Osijeku Fotogalerija

Što se tiče samog najma, prvotno je potrebo obaviti registraciju u korisničkoj aplikaciji NextBike koja je dostupna za sve uređaje. Nakon prijave korisnik obavlja postupak plaćanja, jednokratno 5 za klasični ili 10 kuna za električni bicikl, a ima i opciju godišnje pretplate u iznosu od 200 kuna. Temeljem pretplate svaki korisnik može pola sata dnevno koristiti bicikl, bilo gdje u Hrvatskoj.

Sustavom će u Osijeku upravljati gradska tvrtka GPP.


Izdvojeno

Reci što misliš!