Vijesti / Osijek

neobična presuda i rasplet događaja

Osuđen na 11.400 kuna za prometni prekršaj. Dobio rad za opće dobro na osječkoj tržnici. No, na kraju bi država trebala platiti njemu 100 tisuća kuna

Osuđen na 11.400 kuna za prometni prekršaj. Dobio rad za opće dobro na osječkoj tržnici. No, na kraju bi država trebala platiti njemu 100 tisuća kuna
Ivica Benić/SiB.hr

Sutkinja je nepravomoćnu presudu donijeli u utorak i na nju se Ministarstvo pravosuđa, kojem je naloženo plaćanje odštete, može žaliti

Gabrijel (40) zbog prometnog prekršaja osuđen je na novčanu kaznu u iznosu od  11.400 kuna. Istu nije platio, pa mu je određeno 76 sati rada za opće dobro na osječkoj gradskoj tržnici.

No, kako piše portal Danica, Grabijel nije ni odradio rad za opće dobro, a na kraju će njemu država morat platit čak 70.000 kuna. S kamatama to ide i do 100.000 kuna, ako presuda postane pravomoćna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Što se dogodilo? Gabrijel je došao prvi dan na tržnicu odradit svoju kaznu, javio se u 7 sati, a već u  u 7.10 sati morala je intervenirati hitna pomoć jer se u padu teško ozlijedio. Prenosio je drvenu sklopivu klupu u dvorište radi bojanja s još jednim radnikom te je pao na metalnim stepenicama.

“Prilikom pada zadobio je više tjelesnih ozljeda, od kojih je najteži prijelom lijeve gležanjske kosti te prijelom zglobnog nastavka goljenične kosti. Zbog zadobivenih ozljeda zadržan je sedam dana na bolničkom liječenju, nad njim je izvršena operacija”, stoji u presudi kojom je državi naloženo da mu plati odštetu za ozljedu na radu.

Gabrijel je klupu prenosio s radnikom na održavanju Stjepanom koji uobičajeno takve klupe prenosi sam, navodi se u presudi. Inače, Gabrijel je fizički građevinski radnik koji je prije radio bauštelske poslove u Njemačkoj i Italiji. Otac je šestero djece.

Sutkinja je nepravomoćnu presudu donijeli u utorak i na nju se Ministarstvo pravosuđa, kojem je naloženo plaćanje odštete, može žaliti. Prema presudi, Ministarstvo Gabrijelu mora platiti 53.200 kuna za povredu prava osobnosti, 5200 kuna za tuđu njegu te trošak parničnog postupka od 11.600 kuna. S kamatama, taj se iznos penje na oko 100.000 kuna, piše Danica.


Izdvojeno

Reci što misliš!