Vijesti / Osijek

pola godine mandata

Istraživanje: 75 posto građana smatra da će Radić pokrenuti grad do 2025.

Istraživanje: 75 posto građana smatra da će Radić pokrenuti grad do 2025.
Patrik Macek/PIXSELL

Kada bi se ocjenjivali školskim ocjenama, Radić dobiva ocjenu četiri

Prošlo je šest mjeseci od lokalnih izbora. Dnevnik Nove TV donosi raspoloženje građana o rezultatima njihovih gradonačelnika.

Osječki gradonačelnik Ivan Radić najbolje je ocijenjen među svojim sugrađanima u odnosu na gradonačelnike Zagreba, Rijeke i Splita, prenosi Dnevnik Nove TV prema istraživanju agencije Ipsos.

Osječani smatraju da će u 4 godine gradonačelnik Radić pokrenuti grad

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kada se građane sva 4 grada pita hoće li do kraja mandata njihov gradonačelnik pokrenuti grad, najveći optimisti su Osječani. Njih 75 posto smatra da će se grad promijeniti, slijede Riječani i njih 59 posto očekuje promjene, promjene očekuje i većina Splićana, njih 58 posto. U Zagrebu promjene na bolje očekuje 58 posto ispitanika.

Osijek – gradonačelnik Radić probudio optimizam

Novi gradonačelnik Osijeka nakon šest mjeseci može biti zadovoljan. Iako 50 posto građana smatra da je sve isto, tu je i njih 38 posto koji misle da je bolje. U drugim gradovima to je oko 20 posto. Da je lošije misli 8 posto, a ne zna 4 posto.

I u odnosu na očekivanja gradonačelnik dobro prolazi. 59 posto Osječana rad gradonačelnika ocjenjuje u skladu sa svojim očekivanjima. Da je bolji misli 20 posto, a 12 posto smatra da je lošiji. Ne zna 9 posto.

Da je bolje malo više misle oni s osnovnom školom, da je lošije malo više stariji, a da je isto generacija od 41 do 60 godina.

Radić prolazi bolje i kada ga se uspoređuje s prethodnikom. Da je je bolji misli 56 posto Osječana, da je isti smatra 33 posto, a da je lošiji njih 4 posto. Ne zna 7 posto.

Da je bolji misle malo više žene, da je isti misli generacija od 40 do 60 godina, a da je lošiji misle stariji.

Radić dobiva četvorku, ostali trojku

Kada bi se ocjenjivali školskim ocjenama, Radić dobiva ocjenu četiri, a ostala trojica gradonačelnika stabilne trojke.

Kako su građani Zagreba, Splita i Rijeke ocijenili svoje gradonačelnike može se pogledati na portalu Dnevnika Nove TV.


Izdvojeno

Reci što misliš!