Vijesti / Osijek

priznanje bivšem gradonačelniku

Grad Osijek Vrkiću dodjeljuje Zlatnu plaketu za životno djelo

Grad Osijek Vrkiću dodjeljuje Zlatnu plaketu za životno djelo
RTL

Ivan Vrkić bio je gradonačelnik Osijeka u dva mandata

Grad Osijek na sljedećoj sjednici Gradskoga vijeća kao jednu od prvih točaka vjerovatno će usvojiti prijedlog Odbora za dodjelu javnih priznanja za životno djelo Ivanu Vrkiću, bivšem gradonačelniku Osijeka. Vrkiću će tako pripasti Zlatna plaketa za životno djelo i to za izuzetan doprinos u izgradnji moderne, demokratske, slobodne i napredne države Hrvatske.

U obrazloženju odluke navodi se kako se vrlo mlad politički aktivirao te postao jedna od žrtava Hrvatskog proljeća. Ostavio je i neizbrisiv trag u mirnoj reintegraciji Hrvatskog Podunavlja, a obnašao je i brojne upravljačke funkcije poput glavnog ravnatelja HRT, direktora Belja, Glasa Slavonije kao i Tvornice ulja Čepin stvorivši uvjete za njihov napredak te očuvanje radnih mjesta u Osijeku i okolici. Vrkić je u dva navrata obnašao i funkciju gradonačelnika Grada Osijeka, a kako stoji, konsolidirao je gradske financije, potaknuo, dovršio i pripremio brojne razvojne projekte koji će na budućnost grada ostaviti neizbrisiv trag.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim Vrkića, priznanja će dobiti i osječka glumica Sandra Lončarić i to Zlatnu plaketu "Grb Grada Osijeka" za doprinos na području kulture i kazališne umjestnosti, a Pečat Grada Osijeka dobiti će Specijalna jedinica policije PU osječko-baranjske za izuzetan doprinos u obrani RH te razvoju i unaprjeđenju društvenih odnosa. Pečat će dobiti i VIS "Dinamiti" za izuzetna ostvarenja na području kulture te promicanju grada Osijeka u Hrvatskoj i inozemstvu. Osim njih Pečat će dobiti i tvrtka Mono i to za izuzetan doprinos u razvoju i unaprjeđenju gospodarske i istraživačke djelatnosti.


Izdvojeno

Reci što misliš!