Vijesti / Osijek

najnovija akcija

Glasnogovornik Županijskog suda: Vekić i još dvojica sudaca pod suspenzijom su i na pola plaće

Glasnogovornik Županijskog suda: Vekić i još dvojica sudaca pod suspenzijom su i na pola plaće
Dubravka Petrić/PIXSELL

Sudac osječkog Županijskog suda Zvonko Vekić i njegova prijateljica Nataša Sekulić uhićeni su zbog sumnje u pranje novca

Suspendirani sudac osječkog Županijskog suda Zvonko Vekić i njegova prijateljica Nataša Sekulić uhićeni su u srijedu ujutro u Osijeku zbog sumnje u pranje novca.

Sudac Vekić bio je uhićen u lipnju ove godine s još dvojicom sudaca osječkog Županijskog suda Antom Kvesićem i Darkom Krušlinom, nakon što ih je pravomoćno osuđeni bivši čelnik "Dinama" Zdravko Mamić optužio za primanje mita od 400 tisuća eura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Protiv njih je potom pokrenut stegovni postupak, a predsjednik osječkog Županijskog suda tražio je da ih se trajno razriješi sudačke dužnosti.

Kazneni sudac i glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku Miroslav Rožac kazao je da su ta trojica sudaca još pod suspenzijom i na 50 posto plaće. Suspenziju je odredio predsjednik tog suda.

"Zvonko Vekić te suci Ante Kvesić i Darko Krušlin u travnju ove godine udaljeni su od sudačke dužnosti dok traje kazneni postupak te primaju 50 posto plaće", izjavio je za RTL.

O osnovanosti tih suspenzija odlučuje Državno sudbeno vijeće u Zagrebu.

Informaciju o najnovijim uhićenjima, kaže, doznao je iz medija.

USKOK je u svom priopćenju naveo da su u odnosu na suca Vekića zatražili skidanje imuniteta što je Državno sudbeno vijeće i odobrilo.


Izdvojeno

Reci što misliš!