Vijesti / Osijek

prijava samo na ulasku

Novi sustav za kontrolu Butri u vozilima GPP

Novi sustav za kontrolu Butri u vozilima GPP
Davor Javorovic/PIXSELL

U tijeku je ugradnja nove naplatne opreme ticketing sustava posljednje generacije u sva vozila javnog gradskog prijevoza u Osijeku

Ovih je dana započela posljednja faza ugradnje nove opreme ticketing sustava posljednje generacije, koja se provodi u okviru modernizacije i unapređenja elektronskog sustava prodaje i kontrole karata u vozilima osječkog Gradskog prijevoza putnika.

Projekt modernizacije ticketing sustava izuzetno je kompleksan, jer se paralelno odvija tehnološka nadogradnja i podržavanje starog sustava, bez da korisnici osjete navedeni prelazak. Do sredine prosinca nova će naplatna oprema biti ugrađena u sva vozila GPP-a, a putnici koji se redovito voze tim vozilima, susresti će se s novim uređajima kod ulaznih vrata svakog vozila.

"Jedna od najvećih novina je ta da više neće postojati izlazni validatori, već će se sve radnje obaviti pri ulasku u vozilo. Najčešći scenarij biti će taj da će putnik jednostavno samo prisloniti svoju Butru na novi validator. U ostalim slučajevima, kada se radi o presjedanju, ili o vožnji kroz više zona, najvažnije je znati iz koje u koju zonu se putuje, što korisnici javnog prijevoza u Osijeku uglavnom i znaju", kažu u GPP.

Završetak zanavljanja opreme u svim vozilima javnog prijevoza u Osijeku predviđa se do sredine prosinca, pa će u narednom periodu paralelno u prometu biti vozila s novom i starom opremom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Molimo putnike koji se nađu u vozilu s novom naplatnom opremom, da obrate pozornost na ulazni validator, te da se obrate vozaču za pomoć ukoliko nisu sigurni na koji se način njome koristiti. Isto tako, na GPP-ovim mrežnim stranicama dostupne su upute za neke od linija, koje pokrivaju različite slučajeve vožnji kroz više zona, a na raspolaganju je i mail: [email protected], na koji se dodatno može zatražiti pomoć za pojedini konkretan slučaj", dodaju iz GPP.

Do obnove opreme u svim vozilima, ukoliko se obavlja presjedanje iz vozila u vozilo sa starom opremom, još uvijek je obvezna PRIJAVA I ODJAVA na ulaznom i izlaznom validatoru.

Kod novog sustava, kako je već rečeno, dovoljna je samo prijava na ulazni validator. Ukoliko se pak presjeda na drugo vozilo, obvezna je prijava na ulasku u drugo vozilo, te na validatoru toga drugoga vozila stoji poruka – PRIJELAZNA VOŽNJA.
 


Izdvojeno

Reci što misliš!