Vijesti / Osijek

šest mjeseci od nesreće preminula suputnica

DORH podignuo optužnicu protiv mladića koji je skrivio teško prometnu nesreću na Zelenom polju

DORH podignuo optužnicu protiv mladića koji je skrivio teško prometnu nesreću na Zelenom polju
Davor Javorovic/PIXSELL

Prometna nesreća se dogodila 9. kolovoza prošle godine, a putnica u automobilu je od posljedica nesreće preminula 9. ožujka 2021.

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Osijeku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (2002.) zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Okrivljenika se tereti da je  29. kolovoza 2020. oko 4,05 sati u Osijeku, iako svjestan da je kao mladi vozač prethodno konzumirao alkoholna pića i da uslijed toga nije sposoban za sigurnu vožnju te da time može ugroziti druge sudionike u prometu, pristajući na to upravljao osobnim automobilom Vinogradskom ulicom iz smjera Zelenog polja prema Nemetinu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tereti ga se da je upravljao vozilom pri koncentraciji od najmanje 0,83 g/kg alkohola u krvi i brzinom vozila od oko 112 km/h, koja nije bila prilagođena širini kolnika, nailasku na zavoj i noćnim uvjetima vožnje te je bila i nedopuštena, jer je na tom dijelu ceste brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 50 km/h, što je sve suprotno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tereti ga se da je uslijed alkoholom umanjenih vozačkih sposobnosti te neprilagođene i nedopuštene brzine, dolaskom do kućnog broja 105 i zavoja u desno, izgubio nadzor nad vozilom i sletio uz sjeverni rub kolnika te prednjim dijelom vozila udario u dva parkirana osobna automobila. Tom prilikom je putnica (2000.) na zadnjem sjedištu osobnog automobila kojim je upravljao okrivljenik zadobila niz teških i po život opasnih ozljeda od kojih je preminula 9. ožujka 2021. u bolnici.


Izdvojeno

Reci što misliš!