Vijesti / Osijek

do ljeta 2022.

Započeli radovi na pješačkom mostu, zatvara se za promet pješaka i biciklista

Započeli radovi na pješačkom mostu, zatvara se za promet pješaka i biciklista
Ivica Benić/SiB.hr

U ovoj fazi radova obnavlja se betonska konstrukcija mosta, odnosno njegova hodna površina

Danas je započela druga faza radova na obnovi osječkog pješačkog mosta zbog kojeg će isti biti zatvoren za za prometovanje pješaka i biciklista sve do ljeta iduće godine.

Most u trenutku pisanja ovog članak još nije zatvoren, ali radnici su na terenu, trenutno se skida rasvjeta nakon čega slijedi i zatvaranje mosta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U ovoj fazi radova obnavlja se betonska konstrukcija mosta, odnosno njegova hodna površina. Radove izvodi tvrtka Sitolor d.o.o. iz Slavonskog Broda, specijalizirana za izgradnju, sanacije i rekonstrukcije inženjerskih konstrukcija i izvođenje specijalističkih radova u građevinarstvu, a vrijednost ugovorenih radova u ovoj fazi iznosi 8.420.347,50 kuna s PDV-om.   

Hodna se površina sastoji od 50 armiranobetonskih ploča presvučenih asfaltom koji je prethodno potrebno potpuno ukloniti i očistiti. Predviđena je sanacija 45 ploča, dok ih je pet potrebno u cijelosti zamijeniti. Predviđena je i zamjena oštećene armature, nakon čega i zaštitno premazivanje, a potom i obnova ograda.

Prošle je godine između kolovoza i prosinca obnovljena čelična konstrukcija mosta: izvedena je potpuna zamjena 102 gornja priključna elementa, antikorozivna zaštita čelične užadi, čišćenje i uređenje te antikorozivna zaštita pilona, kao i sanacija upornjaka. Taj je posao odradila samoborska tvrtka MAR d.o.o., a vrijednost radova iznosila je 3.018.900 kuna.

Prema projektantskom troškovniku, ukupan iznos za potpunu sanaciju pješačkog mosta je 16.333.637,50 kn s PDV-om, a nakon obnove - sigurnost prometovanja mostom bit će na najvišoj razini. 


Izdvojeno

Reci što misliš!