Vijesti / Osijek

posjet veleposlanika njemačke

Studij Medicine na njemačkom u Osijeku upisala 52 studenta

Studij Medicine na njemačkom u Osijeku upisala 52 studenta

Posjet veleposlanika Njemačke dr. sc. Roberta Klinkea Medicinskom fakultetu Osijek i studentima prve generacije Nijemaca Studija medicine na njemačkom jeziku

Danas, 13. listopada 2021. godine Medicinski fakultet Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku posjetio je veleposlanik Savezne Republike Njemačke dr. sc. Robert Klinke sa suradnicima.

Na Medicinskom fakultetu Osijek održan je sastanak s dekanom prof. dr. sc. Ivicom Mihaljevićem, prodekanicom za nastavu i studente prof. dr. sc. Andrijanom Včevom, prodekanicom za međuinstitucijsku suradnju i razvoj izv. prof. dr. sc. Anom Stupin, voditeljem Integriranog preddiplomskog i diplomskog studija Medicina na njemačkom jeziku prof. dr. sc. Jurom Miratom i suradnicima na kojem je prezentiran novi studijski program medicine na njemačkom jeziku kojeg su ove akademske godine 2021./2022. upisala 52 studenta s njemačkog govornog područja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Studij medicine na njemačkom jeziku u trajanju od 6 godina prvi je takve vrste u Hrvatskoj. Na ovaj način Medicinski fakultet Osijek internacionalizacijom postiže višu razinu međunarodne prepoznatljivosti i izvrsnosti.

Veleposlanik dr. Klinke nakon prezentacije studijskog programa i razgovora s njemačkim studentima izrazio je veliko zadovoljstvo zbog početka ovakvog jedinstvenog studija medicine na njemačkom jeziku u Osijeku.


Izdvojeno

Reci što misliš!