Vijesti / Osijek

plan je zaposliti 280 radnika

U Osijeku će se graditi dva nova trgovačka centra

U Osijeku će se graditi dva nova trgovačka centra
Marko Prpic/PIXSELL

U Osijeku je danas održana sjednica Gradskog vijeća, a odluka o prodaji zemljišta u Gospodarskoj zoni Jug bila je jedna od zanimljivijih točaka

Gospodarska zona Jug nalazi se omeđena državnom cestom DC 2 (južna obilaznica) i ulicom Svetog Leopolda Mandića, a površine je 34260m2. Za istu je danas na sjednici Gradskog vijeća donesena odluka o Prijedlogu rješenja o raspisivanju natječaja za prodaju, odnosno prodaju i zamjenu nekretenina.

Grad je samo pokretanje ove procedure potaknulo Pismo namjere tvrtke Lesnina H d.o.o. koja na tom području ima namjeru gradnje čak dva objekta trgovačke namjene i to prvo njihovog centra Lesnina XXXL, a u drugoj fazi i centra MOMAX. Plan je u njima zaposliti 280 ljudi, a sama investicija vrijedna je oko 15 milijuna eura. Samo zanimanje datira još iz 2014. godine, a danas je učinjen konkretan korak ka realizaciji ove investicije na prostoru u blizini trgovačkog centra Mall.

sjednica gradskog vijeća Osijek dobio nove komunalne redare, ubrzava se i izdavanje građevinskih dozvola

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Glavni kamen spoticanja do sad su bili neriješeni imovinski pravni odnosi na česticama na kojima se trebaju sagraditi pristupni putevi, a sad je to napokon riješeno. Ipak, samo financiranje pristupnog puta nije riješeno pa će kupac u konačnici potpisati ugovor s Gradom u kojem će međusobno urediti to pitanje.

Sličan model već smo vidjeli na području izgradnje nove pristupne ceste za novi stadion NK Osijeka gdje se gradio produžetak Kanižlićeve ulice, a za nadati se je kako je Grad nešto naučio na tom primjeru pa se neće ponavljati saga s brojnim poništenim natječajima.

Grad je inače česticu koju planira prodati procijenio na 7,78 milijuna kuna, a ukoliko do prodaje u konačnici i dođe, investitor je u obavezi u roku od tri godine ishoditi pravomoćnu građevinsku dozvolu, ali i završiti samu gradnju i ishoditi uporabnu dozvolu.

Ono što je pak zanimljivo, investitor je u obavezi u roku od jedne godine zaposliti 100 osoba.

Osijek bi tako mogao dobiti dva nova moderna objekta, a sami natječaj trebao biti raspisan uskoro.


Izdvojeno

Reci što misliš!