Vijesti / Osijek

sjednica gradskog vijeća

Osijek dobio nove komunalne redare, ubrzava se i izdavanje građevinskih dozvola

Osijek dobio nove komunalne redare, ubrzava se i izdavanje građevinskih dozvola
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Danas je održana treća po redu sjednica Gradskog vijeća Grada Osijeka

Brojne zaključke i nove informacije donijelo je Gradsko vijeće na danas održanoj sjednici, a građanima najzanimljivije zasigurno su one vezane uz svakodnevni život u gradu.

U sklopu pitanja vijećnika puno je pitanja bilo vezano uz ranije poznate probleme, a na njih su odgovorili vladajući na čelu s gradonačelnikom Ivanom Radićem.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vijećnik Milan Opačak požalio se na sporost izdavanja građevinskih dozvola. Gradonačelnik Ivan Radić odgovorio je da je Gradska uprava prošloga tjedna raspisala natječaj za 6 diplomiranih inženjera koji će biti u Odjelu za urbanizam te će znatno ubrzati povećanje izdavanja građevinskih dozvola na korist grada Osijeka i na zadovoljstvo svih nas od investitora do građana, te je pozvao sve, koji zadovoljavaju uvjete, da se prijave na natječaj.

plan je zaposliti 280 radnika U Osijeku će se graditi dva nova trgovačka centra

"Siguran sam da ćemo o građevinskim dozvolama pričati kako idu puno brže, jer to tako mora biti. Pet komunalnih redara premalo je za 15 gradskih četvrti i mjesnih odbora. Rapisan je natječaj za još 5 komunalnih redara. Izabrana su četiri, jer je jedan redar, u zadnjem trenutku, odustao, a mi i sada raspisujemo natječaj za četiri komunalna redara.", rekao je Radić i dodao: "Time bi pokrili Gradske četvrti i Mjesne odbore, a mi kao građani trebamo paziti na svoj grad, čuvati ga, ne parkirati na mjestima na kojima nije dopušteno čime će komunalnim redarima biti lakše."

Govora je bilo i o drugim temama, a između ostalog pokrenut je proces prodaje jedne gradske parcele na području Gospodarske zone Jug.


Izdvojeno

Reci što misliš!