Vijesti / Osijek

3.000 mjesečno

Najuspješnije poduzeće u Hrvatskoj nudi stipendije za osječke studente, a garantira i siguran posao nakon studija

Najuspješnije poduzeće u Hrvatskoj nudi stipendije za osječke studente, a garantira i siguran posao nakon studija

Tvrtka koja je dobitnik brojnih nagrada, a gradi i prvu zgradu u osječkom IT parku, raspisala je natječaj za stipendije

Osječka tvrtka Mono raspisala je natječaj za studentske stipendije u akademskoj godini 2021./2022.

"Najboljim IT studentima nudimo početak karijere i stjecanje prvih radnih iskustava, znanja i vještina u najuspješnijem poduzeću u Hrvatskoj te uskoro prvom stanaru IT parka u Osijeku! Sve uz stimulativna financijska primanja svakoga mjeseca i zaposlenje nakon studija.", kažu u Mono.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mono je tim od 120+ developera, poslovnih analitičara, project managera, dizajnera i testera softvera. Više od 18 godina uspješno razvijaju napredna softverska rješenja iz Osijeka za cijeli svijet, a uskoro će to raditi s nove lokacije u IT parku.

Nova poslovna zgrada Mono Osijek
zlatna bilanca Osječki MONO dobitnik za najuspješnijeg hrvatskog poduzetnika

Razvijamo i vlastite proizvode (Baasic, MonoX, Mono eCTD Office, Clokke…), bavimo se razvojno-istraživačkim radom, a naši novi projekti u fokus stavljaju napredne tehnologije kao što su umjetna inteligencija, strojno učenje i podatkovna znanost. Jedni smo od vodećih hrvatskih izvoznika softvera, uglavnom za američko tržište i s naglaskom na medicinu, farmaciju, veterinu, bankarstvo, financije, građevinu, transport. Tako, primjerice, naša rješenja koriste tisuće američkih liječnika i veterinara, a naš farmaceutski softver među vodećima je na tržištu. Dobitnici smo brojnih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja: najnovije je Zlatna bilanca za najuspješnije poduzeće u pandemijskoj, 2020. godini te za najbolju tvrtku u djelatnosti informacija i komunikacija; peterostruki smo dobitnici Zlatne kune kao najbolja mala tvrtka u regiji; nagrađivani smo kao jedna od najbrže rastućih tvrtki Centralne Europe; dobitnici smo The European Business Awards u kategoriji The BP Target Neutral Growth Strategy, za izvrsnu strategiju organskog rasta na međunarodnoj razini; prestižnom titulom Hidden Champion prepoznati smo kao jedna od rijetkih i vrlo uspješnih malih i srednjih tvrtki koje mogu imati značajnu ulogu i gospodarskom razvoju i inovacijama zemlje… Već godinama smo uključeni u rast i razvoj stručne zajednice putem udruge Osijek Software City, čiji smo jedini od osnivača." dodaju u Mono.

U želji za poticanjem i nagrađivanjem izvrsnosti softverska tvrtka i u novoj akademskoj godini 2021./2022. stipendira najbolje osječke IT studente (FERIT-a i Odjela za matematiku) te studente srodnih fakulteta i studijskih programa u području računarstva u Osijeku i izvan Osijeka s do 3.000 kuna mjesečno!

Stipendisti će u sklopu stipendije proći edukacijski program pod stručnim mentorstvom, a nudi im se i mogućnost obavljanja stručne prakse te komentoriranja završnih ili diplomskih radova.

Stipendistima će odmah po završetku studija biti ponuđen posao i početak karijere u najuspješnijem poduzeću u Hrvatskoj te najboljoj tvrtki u djelatnosti informacija i komunikacija, čiji tim više od 18 godina uspješno razvija jedinstvena softverska rješenja - iz Osijeka za cijeli svijet.

Zanimljivost Mono stipendije i u tome je što se za razliku od većine drugih stipendija isplaćuje tijekom čitave akademske godine, tijekom 12 mjeseci (od listopada tekuće kalendarske godine do rujna sljedeće kalendarske godine).

Mono stipendisti će kroz jednu akademsku godinu primiti najmanje 21.000 kuna, a najviše 36.000 kuna (12 x 1.7500 kuna za studente 2. godine preddiplomskog i 1. godine diplomskog studija te 12 x 3.000 kuna za studente završnih godina navedenih studija).

Više detalja o stipendiji potražite OVDJE.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!