Vijesti / Osijek

osijek

Započela velika obnova Istarske ulice: "Obnovit ćemo sve, od zida do zida"

Započela velika obnova Istarske ulice:
osijek.hr

Investicija je to Grada Osijeka i osječkog Vodovoda vrijedna 2,5 milijuna kuna, od kojih je 1,5 milijuna osigurao Grad Osijek iz Programa održavanja komunalne infrastruktur

Teška građevinska mehanizacija pristigla je u Istarsku ulicu, što je stanarima dalo potvrdu kako napokon počinje rekonstrukcija ove devastirane, ali vrlo prometne ulice, na dionici od Vukovarske do Kašićeve.

U narednih 90 dana Gradska tvrtka Vodovod Osijek u ovome će dijelu izvršiti rekonstrukciju kanalizacijskog i vodoopskrbnog cjevovoda, svaki u dužini oko 130 metara, te svih pripadajućih kućnih priključaka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Radove je danas najavio osječki gradonačelnik Ivan Radić istaknuvši kako će stanari konačno dobiti uvjete primjerene urbanom životu.

"Čim budu završeni podzemni radovi Grad Osijek će započeti cjelovitu rekonstrukciju kolnika i parkirališta, kao i pješačkih i zelenih površina ovog dijela Istarske ulice. Obnovit ćemo sve, od zida do zida", kazao je Radić.

Investicija je to Grada Osijeka i osječkog Vodovoda vrijedna 2,5 milijuna kuna, od kojih je 1,5 milijuna osigurao Grad Osijek iz Programa održavanja komunalne infrastrukture.

Željko Mandić, direktor Vodovoda-Osijek, rekao je kako su krajem svibnja pokrenuli investiciju rekonstrukcije vodoopskrbne i kanalizacijske mreže te potvrdio kako bi radovi, čiji je rok završetka do kraja kalendarske godine, mogli biti gotovi i prije roka, odnosno u sljedećih 90 dana.

Izvođač ovog dijela radova je osječka tvrtka Gravia d.o.o. s podizvođačem CONSULT – KOP d.o.o., a nakon završetka stanari će konačno dobiti potpuno novu infrastrukturu, s novim vodoopskrbnim priključcima za svaki objekt.


Izdvojeno

Reci što misliš!