Vijesti / Osijek

traumatološki stol i C-luk uređaj

Vrijedne donacije američkog Veleposlanstva za osječki KBC

Vrijedne donacije američkog Veleposlanstva za osječki KBC
OBŽ

"Donacija visokovrijednih uređaja za ortopedsko-traumatološke operacije za nas je izuzetno važna jer će značajno podići kvalitetu usluge našim pacijentima", kazao je doc.dr.sc. Šego

Nakon dobivenog statusa Klinike za ortopediju i traumatologiju, za uspješan početak rada, u Kliniku su stigle dvije vrijedne donacije – traumatološki stol i C-luk uređaj.

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u suradnji s Ministarstvom zdravstva financiralo je nabavu novog C-luk uređaja u vrijednosti od 715.000,00 kuna dok je sredstva za nabavu traumatološkog stola u vrijednosti od 1,4 milijuna kuna osiguralo Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske. Vrijedne uređaje, u utorak 20. srpnja 2021. godine obišao je otpravnik poslova Veleposlanstva SAD-a Mark Fleming sa suradnicima, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, zamjenik župana Mato Lukić, gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić te zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin.

O važnosti vrijednih uređaja govorio je zamjenik ravnatelja KBC-a doc. dr. sc. Krunoslav Šego, dr. med.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Donacija visokovrijednih uređaja za ortopedsko-traumatološke operacije za nas je izuzetno važna jer će značajno podići kvalitetu usluge našim pacijentima. C-luk služi za rendgensko snimanje za vrijeme operacija čime su ortopedi i traumatolozi dodatno sigurni u ono što rade. Osim ove opreme, doniran je i specijalni traumatološki stol, a ukupna vrijednost oba uređaja je gotovo 2,2 milijuna kuna", kazao je doc.dr.sc. Šego.

Gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić zahvalio se američkom Veleposlanstvu i Ministarstvu zdravstva RH na izuzetno vrijednim donacijama.

"O kakvoj je donaciji riječ govori činjenica da se na ovakvom uređaju u KBC-u Osijek napravi 1200 operacija godišnje. Siguran sam da će ova oprema dodatno povećati kvalitetu zdravstvene usluge najvećeg kliničkog centra na istoku Hrvatske kojem gravitira 900.000 ljudi", rekao je Radić.

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić istaknuo je kako Sjedinjene Američke Države nastavljaju snažnu suradnju s Osječko-baranjskom županijom i Republikom Hrvatskom.

"Upoznali smo otpravnika poslova Marka Fleminga s činjenicom da gradimo novi Klinički bolnički centar, a vjerujem da će se dosadašnja uspješna suradnja s Veleposlanstvom SAD-a nastaviti i u budućnosti. Sjedinjene Američke Države u proteklih 30 godina učinile su puno za Republiku Hrvatsku, kada je bilo najteže američka administracija nas je podržala, a ta podrška ne izostaje ni danas", naglasio je župan.

Otpravnik poslova Veleposlanstva SAD-a Mark Fleming kazao je kako je ostvarena donacija samo korak ka novim putevima suradnje Hrvatske i SAD-a.

"Drago mi je što mogu pružiti iskaz američke podrške KBC-u u Osijeku, ali i široj zajednici u Hrvatskoj. Američko-hrvatsko partnerstvo nastavlja dijeliti zajedničke interese i prosperitet. Oprema za hitnu medicinsku skrb koju smo predstavili učinit će razliku za sve ljude koji žive ne samo u gradu Osijeku već i u Slavoniji općenito. Hitna reakcija je u tom slučaju ključna za osiguravanje potrebne skrbi ugroženim pacijentima. Međutim, danas je riječ o nečem većem od same opreme. Odnos koji smo stvorili s Ministarstvom zdravstva i zajednicom u gradu i županiji nastavit će širiti nove puteve suradnje", zaključio je Fleming.

" Ovo je doista vrijedno unaprjeđenje koje smo ostvarili donacijom Veleposlanstva SAD-a i po pitanju kvalitete, ali i po pitanju pristupačnosti usluge. Bez ovakvih operativno-dijagnostičkih pomagala danas je gotovo nezamislivo govoriti o modernoj traumatologiji", istaknuo je državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Željko Plazonić.


Izdvojeno

Reci što misliš!