Vijesti / Osijek

više od 20 tretmana do sad

Novi tretmani komaraca večeras i sutra u sedam dijelova grada

Novi tretmani komaraca večeras i sutra u sedam dijelova grada
Ivica Benić/SiB.hr

Uključujući danas najavljene tretmane, na području Grada Osijeka dosad je provedeno ukupno 15 larvicidnih tretmana te četiri avionska

Monitoring terena na području Osijeka pokazao je potrebu za nastavkom provođenja tretmana suzbijanja komaraca u pojedinim dijelovima grada, stoga je gradonačelnik Ivan Radić donio odluku da se na tim područjima nastavi s adulticidnim tretmanima. U ponedjeljak 21. lipnja od 19 do 22 sata provest će se tretmani sa zemlje na području Donjeg grada, Juga II, Nemetina, Podravlja, Tenje i Halaševa, dok će se u utorak, 22. lipnja, u jutarnjim satima od 5:00 do 6:00  provesti ručni tretman sa zemlje u Perivoju kralja Tomislava.

Radi se o površini od 1666 hektara, a cijena navedenih tretmani iznosi 168.106,50 kuna. Svi tretmani provode se temeljem preporuka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

24 sata nakon tretmana provedenih 20. lipnja na području Klise i Sarvaša, NZJZ OBŽ proveo je stručni nadzor nad tretmanima te u Sarvašu utvrdio učinkovitost na razini od 53 posto, a u Klisi od 86 posto.

"Napominjemo kako na tretiranim područjima nakon provedenih tretmana u pravilu dolazi do trenutnog smanjenja broja komaraca za 50-90 posto, no zbog neprekidnih novih ulijetanja s okolnih netretiranih područja - Grad Osijek nastavlja s intenzivnim tretmanima, u skladu s preporukama Zavoda. Cilj je smanjiti brojnosti komaraca na minimalnu razinu u takvim okolnostima", kažu u Gradu Osijeku.

Uključujući danas najavljene tretmane, na području Grada Osijeka dosad je provedeno ukupno 15 larvicidnih tretmana na površini od 320 hektara, četiri avionska tretmana na površini od 4900 hektara, četiri ručna tretmana na 145 hektara teško dostupnih zelenih površina, te 18 adulticidnih tretmana sa zemlje na površini od 19 757 hektara

"Pozivamo sugrađane da prilikom izvođenja adulticidnih tretmana izbjegnu nepotrebno izlaganje insekticidu, a osobito vozače na pojačani oprez kod nailaska na dimnu zavjesu, te pčelare da zatvore svoje košnice", upozoravaju iz Grada.


Izdvojeno

Reci što misliš!