Vijesti / Osijek

reportaža rtl-a

Sezona kupanja na Kopiki počela: Pivo, Drava, pivo, Drava

Najveća kontinentalna plaža u Hrvatskoj sada je još veća jer je novi gradonačelnik Radić odlučio na Kopiku nadosipati još 7 tisuća kubika pijeska

Toplinski val u Slavoniji i Baranji natjerao je mještane u potragu za osvježenjem pa se kupališta i bazeni već otvaraju. Najveća, za mnoge i najljepša kontinentalna plaža, poznata "Kopika" na rijeci Dravi u Osijeku prepuna je kupača.

Mjesta ima za sve posjetitelje jer je od ove godine Kopika povećana dosipavanjem pijeska. Iako u najudaljenijem dijelu Hrvatske od mora, u Belom Manastiru naći će osvježenje u danas otvorenim bazenima. U Bizovcu i Kneževim Vinogradima također se spremaju otvoriti svoja vrata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najveća kontinentalna plaža u Hrvatskoj sada je još veća jer je mladi novi gradonačelnik Ivan Radić odlučio na Kopiku nadosipati još 7 tisuća kubika pijeska pa mjesta ima više nego dovoljno i za riječne atrakcije. 

Nije greška, to je picigin, pravi pravcati

"Jako puno tekućine, prije svega pivo na ovu veliku vrućinu jako dobro dođe. Znači picigin s ekipom. Unutra u vodu, van, u vodu, van. I tako naizmjence. Nema bolje", kazao je Bojan Puzić iz Osjeka.

No, to je pogrešan način govore iz prve pomoći koja zbog vrućine ima povećan broj intervencija. "Ne preporuča se nikakva konzumacija alkohola, bilo bi najbolje da se konzumira voda ili nekakva druga bezalkoholna hladna pića", objašnjava Ivana Vrebac iz Crvenog križa u Osijeku.

OK, neki će ipak i na Jadran

Sezona kupanja je počela. Iako je osječanima Drava draža od mora ipak će mnogi  slavonsko sunce iskoristiti za savršeni temeljni ten prije odlaska na Jadran.

Pa je sunčani dan uz Dravu pozivnica za uživanje i za goste iz Dominikanske republike.

"Kada je prehladno, želimo da bude vruće, a kada je vruće, želimo da bude hladnije. Stoga sam zahvalna na suncu i uživam. Osijek je divan", rekla je Lady Diana iz Dominikanske Republike .


Izdvojeno

Reci što misliš!