Vijesti / Osijek

krušlin pušten

Dva osječka suca i poduzetnik u pritvor, jedan na slobodu

Odvjetnik Darka Krušlina objasnio je zašto je njegov klijent pušten

Popodne u 16 sati je počelo ročište na kojem je sudac istrage odlučio o istražnom pritvoru za trojicu uhićenih osječkih sudaca, Darka Krušlina, Zvonka Vekića, Ante Kvesića i poduzetnika Dragu Tadića. Prema izjavama odvjetnika, odlučeno je da Drago Tadić ide u pritvor, dok će se Darko Krušlin braniti sa slobode. I suci Ante Kvesić i Zvonko Vekić idu u pritvor, potvrđeno je.

Tadićev je odvjetnik rekao da je njegovom branjeniku određen pritvor po svim točkama optužnice, te da će se na tu odluku žaliti.

zdravko mamić
traži se pritvor USKOK: Sat Audemars Piguet, put u Dubai i novac kao mito ključni elementi optužnice

Odvjetnik Ljubo Pavasović Visković, koji zastupa Darka Krušlina je, pak, izjavio da je sudac istrage zaključio da nema razloga za zadržavanje njegovog klijenta. "Svjedoci koji su predloženi, a na koje bi on eventualno mogao utjecati, nisu takve prirode, predloženi su za nesporne okolnosti, što je sudac prihvatio", kazao je odvjetnik. Krušlin je nakon što je završeno istražno ročište pušten te je izašao na slobodu.

Kvesiću je određen pritvor i zbog mogućnosti ponavljanja djela. Naime, protiv njega se nije vodio stegovni postupak, te on još radi na sudu u Osijeku. 

Podsjetimo, USKOK je objavio da je pokrenuo istragu protiv trojice osječkih sudaca, ali i braće Mamić te Drage Tadića zbog primanja odnosno davanja najmanje 370 tisuća eura mita, trgovanja utjecajem te davanja mita za trgovanje utjecajem.

DORH je za svu šestoricu zatražio istražni zatvor.

Inače, na ročište je popodne došao i odvjetnik Zdravka MamićaVeljko Miljević, koji je, međutim, morao napustiti ročište jer su on i odvjetnik iz njegovog odvjetničkog društva, Alan Kubat, predloženi kao svjedoci u postupku, te stoga ne mogu zastupati Mamića. Braći Mamić već su imenovani odvjetnici po službenoj dužnosti.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!