Vijesti / Osijek

ispitan u zagrebu

Uhićeni osječki sudac porekao sve optužbe

Uhićeni osječki sudac porekao sve optužbe
Dubravka Petric/PIXSELL

Zvonko Vekić je sudac Županijskog suda u Osijeku i član optužnoga vijeća u drugom postupku protiv Zdravka Mamića

Zvonko Vekić, jedan od sudaca koji su uhićeni u akciji Uskoka i policije u Osijeku, doveden je jutros na ispitivanje u Uskok u Zagrebu nakon što je noć proveo u pritvoru. Kako saznaje RTL, Vekić je iznio obranu i poriče sve što mu se stavlja na teret.

Podsjetimo, u srijedu su u Osijeku uhićena trojica sudaca povezana sa slučajem Zdravka Mamića koji ih je teško optužio za korupciju, a osim Vekića privedeni su suci Darko Krušlin i Ante Kvesić te osječki poduzetnik Drago Tadić.

zvonko vrban
uhićena tri suca Predsjednik osječkog županijskog suda: Dugo vremena će trebati da povratimo ugled suda

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tijekom dana bit će donesena odluka hoće li uhićeni u istražni zatvor ili će se braniti sa slobode. 

Suci su uhićeni zbog optužbi odbjeglog čelnika Dinama Zdravka Mamića da im je dao mito u novcu, putovanjima, cipelama ili odjeći kako bi ga oslobodili optužbi za izvlačenje novca iz Dinama zbog čega je u konačnici pravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, a očekuju ga i novi postupci.

Pretreseni su njihovi stanovi, ali i nekih osoba koje su s njima povezane, primjerice prijateljice suca Zvonka Vekića s kojom je bio na putu u Dubai, koji je prema tvrdnjama Mamića, upravo on financirao. 

suci
četvero osoba uhićeno Pogledajte snimke privođenja sudaca u Osijeku: Prekrili lica maskama i naočalama

Zvonko Vekić je sudac Županijskog suda u Osijeku i član optužnoga vijeća u drugom postupku protiv Zdravka Mamića ga je prozvao da je od njega primio oko 500.000 eura mita kako bi mu se pogodovalo u sudskim postupcima pred osječkim sudom. 


Izdvojeno

Reci što misliš!