Vijesti / Osijek

traže se financije za bazene

Pješčana plaža na Kopici spremna za kupače u roku od osam dana

Pješčana plaža na Kopici spremna za kupače u roku od osam dana
Davor Javorovic/PIXSELL

Osječani će se ove kupališne sezone moći osvježiti, zabaviti i opustiti na novouređenoj, 30 metara dugoj, najpoznatijoj kontinentalnoj plaži u Hrvatskoj - Copacabani

Pri kraju su, naime, radovi nasipavanja pijeska uz lijevu obalu Drave kod popularno zvane Kopike, a danas su ih obišli gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, inicijator ovoga zahvata, i Željko Kovačević, direktor Vodnogospodarskog odjela Hrvatskih voda za Dunav i donju Dravu.

"Nasipano je 6500 kubika na dravsku obalu Kopike i u roku od osam dana plaža bi trebala biti u funkciji. Ispunjavamo obećanje koje smo dali građanima, a uredit ćemo i popratne sadržaje, poput odbojkaškog terena na pijesku", kazao je gradonačelnik Ivan Radić.

Radovi na uređenju Kopike Fotogalerija

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Radić je, također, rekao da su ga građani koji su već sada na plaži obavijestili da tuševi nisu u funkciji te je najavio da će i taj problem u suradnji s gradskom tvrtkom Športski objekti biti riješen do početka kupališne sezone.

"Izdao sam nalog Unikomu da se pokosi trava i na ostalim dravskim kupalištima. Sve će biti spremno za kupališnu sezonu, tako da se Osječani, ali i žitelji Osječko-baranjske županije mogu kupati na uređenoj dravskoj obali. Bazeni, nažalost, neće ove godine biti u funkciji, ali ćemo učiniti sve da i taj problem čim prije riješimo. Tražit ćemo izvore financiranja izvan gradskog proračuna koliko to bude moguće",  napomenuo je gradonačelnik.

Istaknuto je i kako građane Osijeka ovi radovi neće koštati niti jednu kunu jer se, kako pojašnjava  Željko Kovačević, radi o redovitim aktivnostima u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture u okviru održavanja plovnog puta na rijeci Dravi.

"Mi smo zamolili da se temeljem Elaborata odlaganja pješčanog materijala uz lijevu obalu Drave, kojeg su izradile Hrvatske vode, taj pijesak koji se nataložio u plovnom putu odloži ovdje. Ovo je dobitna kombinacija za sve i zaista dobra stvar za Osijek i Osječane", rekao je Kovačević.

Spomenuti radovi obavljaju se u skladu sa zakonskim propisima iz područja unutarnje plovidbe, voda i zaštite okoliša i prirode, a sve u svrhu poboljšanja uvjeta u ovoj kupališnoj zoni. Tako će građane Osijeka pješčana plaža s najljepšim pogledom na Osijek ove godine dočekati u potpuno uređenom izdanju.


Izdvojeno

Reci što misliš!