Vijesti / Osijek

mlinarević vs radić

ANALIZA: Kolike su šanse da HDZ prvi put dobije gradonačelnika Osijeka i koliko mu u tome pomaže katastrofalna izlaznost?

Obojica već od jutra pripremaju strategije za nastavak borbe za mjesto gradonačelnika četvrtog najvećeg hrvatskog grada

HDZ-ov kandidat Ivan Radić s uvjerljivim rezultatom ulazi u drugi krug izbora za osječkog gradonačelnika. Njegov protivnik je nezavisni Berislav Mlinarević kojeg podržava Domovinski pokret.

Obojica već od jutra pripremaju strategije za nastavak borbe za mjesto gradonačelnika četvrtog najvećeg hrvatskog grada. S obojicom je razgovarao RTL-ov Tin Kovačić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ivan Radić ima 33 godine, završio je Ekonomski fakultet i saborski je zastupnik u svom drugom mandatu. Berislav Mlinarević ima 60 godina, bavi se ugostiteljstvom i turizmom, vlasnik je hotela i zapošljava 63 ljudi.

Radić prati sportove, a sam je aktivno igrao košarku. Mlinarević voli odmor u prirodi i plivanje.

Obojica ne kriju zadovoljstvo zbog vlastitog rezultata na izborima.

"Taj broj glasova i taj postotak je nešto što daje vjetar u leđa", rekao je Radić.

"Za grad Osijek će ovaj rezultat ostati zabilježen kao povijesni rezultat'', kazao je Mlinarević.

Do sada nisu odviše ulazili u konflikte, no drugi krug je nova utakmica pa se izvlače i novi aduti.

"Smatram da su meni moje godine moja prednost jer smatram da je Osijeku potrebna jedna nova energija. Osijek je, zbog bolesti gradonačelnika zadnje dvije godine u određenoj letargiji. Treba netko tko će probuditi grad. Tko će sa svojim sugrađanima raditi konstatnto na terenu", rekao je Ivan Radić, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Osijeka.

Mlinarević ističe, ideološka podjela na lijeve i desne promašena je kada je riječ o lokalnim izborima. Ovdje je prioritet povlačenje novca iz EU fondova pa računa i na nove glasače.

"U Osijeku je već što se tiče politike takvih slučajeva bilo. Da su imali i preko 40% i na kraju je rezultat dio drugačiji i bile su pobjede u drugom smjeru. Moram reći da vjerujem u to i vjerujem u građane koji nisu izašli na izbore", kazao je Berislav Mlinarević, nezavisni kandidat za gradonačelnika Osijeka.

Poruka glasača novom gradonačelniku – jedinstvena.

1. Treba posla.
2. Povećanje ikakvih radnih mjesta.
3. To je najvažnije da mladi budu zadovoljni. Ako nam mladi odu onda šta će nam država."

A čini se kako su kandidati itekako toga svjesni.

"Najveći problem grada Osijeka su radna mjesta. Gospodarstvo. To je ono na čemu trebamo raditi. To je ono što konstantno govorim. Suradnja. Suradnja sa svim razinama vlasti da bi smo pokrenuli gospodarstvo i nova radna mjesta", rekao je Radić.

"Kompletna gradska uprava, sve gradske tvrtke. Želim s ljudima surađivati, poboljšati. Želim tu nekakvu menadžersku kvalitetu", kazao je Mlinarević.

Jedno je sigurno, Osijek u drugom krugu dobiva novog gradonačelnika. Nakon 8 godina Ivan Vrkić odlazi u mirovinu s jasnom porukom onome tko će ga naslijediti.

"Ima puno potencijala što se može napraviti, a sad pogotovo kad dobijamo novac od Europe", rekao je gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić.

Osijek u svakom slučaju okreće novu stranicu, a detalje i kalkulacije u gradu na Dravi analizirala je Damira Gregoret.

Prvi put u povijesti HDZ ima ozbiljne šanse dobiti gradonačelnika Osijeka. Najmlađi kandidat, HDZ-ov Ivan Radić osvojio je u prvom krugu gotovo 40 posto, a u drugi će krug s Berislavom Mlinarevićem kojeg zajednički podupiru Domovinski pokret i MOST. Radića je, što se najbolje vidi u broju glasova, zaokružilo dvostruko više Osjećana nego Mlinarevića koji je pak s prednošću od 571 glasa istisnuo SDP-ovog kandidata Gorana Kušeca.


Izdvojeno

Reci što misliš!