Vijesti / Osijek

višnjica za pse

Učenici osmislili i realizirali park za pse na višnjevačkom bentu

Učenici osmislili i realizirali park za pse na višnjevačkom bentu

Iako je pandemije puno toga poremetila, učenici Izbornog predmeta Građanskog odgoja i obrazovanja 8. razreda OŠ Višnjevac i dalje su aktivni

Usprkos svim problemima  pronašli su način i postali primjer drugim mladima kako održati fizičko i mentalno zdravlje mladih u doba Pandemije.

Pokazali su to ovogodišnjim projektima (Projekt-građanin) koji su se radili ove godine upravo za opće dobro lokalne zajednice. Učenici su ponovno prepoznali  potrebe mladih i ostalih mještana Višnjevca. Tako su osmislili projekt kako pomoći djeci u vrtićima da upoznaju školu, projekt kako pokazati građansku solidarnost mještanima i najveseliji projekt – izgradnja parka za kućne ljubimce u zajednici i nazvali ga: VIŠNJICA.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovaj zadnji projekt je započet prije dvije godine s tadašnjim učenicima Građanskog koji ga na žalost nisu uspjeli dovršiti i predstaviti.

"Ovim putem se zahvaljujemo svim učenicima osmašima  generacije 2019./2020.  OŠ VIŠNJEVAC na zaista vrijednoj ideji i maštovitom nacrtu projekta. Ove godine su projekt realizirali njihovi „nasljednici“ Građanskog uz podršku svojih vršnjaka i svih učenika naše škole, njihovih roditelja, kao i svih djelatnika OŠ VIŠNJEVAC", kaže nastavnica Silvija Vukašinović.

Odličnu suradnju i pomoć  „ za peticu“ odradili su članovi Vijeća mjesnog odbora Višnjevac  Mirko Ivković (predsjednik Vijeća) i Ivan Barišić(član). Dogovorili su lokaciju i ishodili dozvolu, organizirali postavljanje ograde, dok su učenici GOO zajedno s domarima škole,  učenicima sedmašima i nastavnicom-voditeljicom ,izradili i obojali interakcijske sprave i klupe unutar parka. Natpisne ploče  za park pomogli su izraditi i donirarati Zadruga NEOS i “Čarobni tim“, a učenici su prodajom keramičkih predmeta (koje su izradili  učenici 5.-8-razreda na likovnom) prikupili novac za kupnju dodatnih materijala za Doggy-park Višnjica.  U svemu oko edukacije i uređenja parka pomogla je i mještanka Alemka Medak, dresirer pasa. Nadzirala je sve  aktivnosti, te održala predavanje za učenike i mještane o važnosti parka i interaktivne edukacije kućnih ljubimaca.

Marljivim radom učenici GOO došli su i do državnog natjecanja sa sva tri projekta.

"Sve mještane Višnjevca i okolice pozivamo na otvorenje parka u Petak, u 13 sati na „bentu“ (nasip uz Staru Dravu) kada organiziramo i eko-akciju čišćenja prirode u lokalnoj zajednici  kako bi posjetiteljima za blagdan rada - 1.Svibnja (i svima ostalima) ukazali na važnost ekološki održivog izletišta u zajednici. Molimo posjetitelje da okoliš (našu dragu prirodu) održavaju čistom kakvu će i zateći. I to je „za peticu“ - tko  počisti za sobom! Učenici i mještani Višnjevca su se potrudili da  svima bude odlično", kaže nastavnica.


Izdvojeno

Reci što misliš!